Penne z sosem grzybowym
Penne z sosem grzybowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 554 kalorie, 18g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wołowinę, tymianek, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Penne ai funghi (Penne z sosem grzybowym), Penne z sosem Grzybowo-pomidorowo-śmietanowym, oraz Makaron Penne z sosem grzybowym i serem.
Instrukcje
Roztopić 1 łyżkę masła w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, i marchew; smażyć 5 protokół. Wymieszać pastę pomidorową; gotować 2 minuty, ciągle mieszając.
Dodać wino; gotować 10 minut lub aż płyn prawie wyparuje. Wymieszać z tymiankiem, pieprzem i consomm. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 3 protokół). Przecedzić przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Utrzymuj mieszaninę consomm w cieple.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i smażyć 5 minut.
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę consomm; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Połącz wodę i skrobię kukurydzianą.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i sól na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę.
Połączyć sos i makaron, podrzucając do herbu.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.