Penne z sosem Grzybowo-pomidorowo-śmietanowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z sosem Grzybowo-pomidorowo-śmietanowym. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 411 kalorii, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka makaronu penne, olej roślinny, grzyby crimini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Penne z Pancettanem i sosem pomidorowo-śmietankowym, Penne z pikantnym sosem pomidorowo-śmietankowym, oraz Penne Z Pikantnym Sosem Pomidorowo-Śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować i odcedzić zgodnie z zaleceniami na pudełku. Wróć do rondla; trzymaj ciepło.
Tymczasem, w 12-calowej patelni lub holenderski piekarnik, gotować pancetta na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń pancetta do ręczników papierowych, aby osuszyć. W tej samej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Czosnek i grzyby gotować w oleju 3 do 4 minut, często mieszając, aż grzyby będą miękkie. Wymieszać z pomidorami.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w śmietanie do ubijania; podgrzewać tylko do nagrzania. Wymieszać z makaronem.
Dodać szpinak; wrzucić aż szpinak zwiędnie.
Poszczególne porcje posypać pancettą.