Penne z pancettą i kalafiorem Romanesco

Penne z pancettą i kalafiorem Romanesco
Penne z kalafiorem Pancettan i Romanesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 567 kalorii, 15g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pancetta, rosół z kurczaka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kalafior Romanesco w pikantnym sosie pomidorowym / kalafior po Rzymsku, Marynowana Sałatka Romanesco i kalafior, oraz Curry zupa jabłkowo-kalafiorowa z pieczonym Romanesco.

Instrukcje

1
Pokroić różyczki z kalafiora. Następnie pokroić około połowy większych różyczek na kawałki o grubości 1/8 cala. Będą się nieco rozpadać, produkując kruche kawałki, a także ładne, zgrabne plasterki. Zachować te kawałki, a następnie wymieszać wszystkie różnej wielkości kawałki kalafiora razem w małej misce i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Podgrzać dobrą sautã© patelni na średnim ogniu i dodać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać o pałki pancetta i gotować je 5 lub 6 minut, aż renderują trochę tłuszczu. Nie pozwól, by stały się zbyt brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
4
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę na patelni i gotować cebulę i pancetta o 2 Więcej minut, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać kapary do patelni i dobrze wymieszać. Podkręć temperaturę do średniej-wysokiej. Gdy patelnia robi się gorąca jej czas, aby umieścić kalafior na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj około połowy. Pamiętaj, że celem jest dużo ciekawej tekstury z warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
7
W tym momencie bądź cierpliwy. Nie mieszaj mieszaniny za bardzo. Pamiętaj, że chcesz ostre i żucia tekstury. JeĹ "li przesunÄ ... Ĺ' eĹ "warzywa zbyt duĺľo you’ll koĹ" czy siÄ ™ z warzywami gotowanymi na parze. Gdy niektóre warzywa zaczynają się brązowe i chrupiące w kilku obszarach można dać patelni wrzucić, lub szybko wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj resztę warzyw i powtórz proces. W ten sposób Tekstura naprawdę będzie działać gamę od chrupiących małych kawałków, do miękkich soczystych kawałków.
9
Teraz dodaj około 1 szklanki bulionu z kurczaka na patelnię z płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
W międzyczasie przygotuj penne zgodnie z kierunkiem opakowania do al Dente. Następnie użyj dużego skimmera drucianego, aby wrzucić makaron bezpośrednio do patelni. Trochę wody przyjdzie i to jest w porządku. Doprowadzić sos i penne do wrzenia, podrzucając i mieszając do pokrycia makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
PennePenne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Sprawdź przyprawę. Wymieszać około ½ bułki tartej, natkę pietruszki i 2 łyżki dobrej jakości oliwy z oliwek. Gotować, często mieszając makaron, aż sos lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
12
Wylewamy makaron na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
13
Udekoruj ostatnią bułką tartą i podawaj!
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn