Penne in Country Ragù
Penne w Country Ragù może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz marchew, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Penne in Country Ragù, Penne z soczewicą Ragu, oraz Penne Z Jagnięcym Ragù I Miętą.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kiełbasę, czosnek, i pokruszony czerwony pieprz; smażyć do brązowego, rozbijając widelcem, o 6 protokół.
Dodaj marchew, cebula, i seler; smażyć, aż zacznie brązowy, o 10 protokół.
Wymieszać z pomidorami. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj 1 szklankę bulionu i wina; gotuj na wolnym ogniu, aż płyn lekko się zmniejszy, około 15 minut.
Dodać bazylii; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą bardzo miękkie, dodając więcej bulionu o 1/4 garści, jeśli płyn odparuje zbyt szybko i mieszając od czasu do czasu, o 40 protokół. Gotować na wolnym ogniu, aż ragù zgęstnieje do pożądanej konsystencji, często mieszając, o 10 minut dłużej. Doprawić lekko solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu.)
Gotować makaron w dużym garnku z wrzącej osolonej wody do miękkości, ale nadal twarde do gryzienia.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania. Powrót makaron do garnka.
Wymieszać w ragu, 1/2 szklanki sera i 2 łyżki oleju.
Dodać płyn do gotowania przez 1/4 garści do zwilżenia, w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem.
Podziel makaron między talerze.
Podawać, przekazując osobno 1/2 szklanki sera.