Penne Gorgonzola z kurczakiem
Penne Gorgonzola z kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 618 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, ser parmigiano-reggiano i pietruszkę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Penne Gorgonzola Kurczak, Gorgonzola Chicken Penne, oraz Penne Gorgonzola z grillowanym kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem, na dużej patelni na średnim ogniu, brązowy kurczak w oleju ze wszystkich stron.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej.
Dodaj wino, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z patelni.
Dodać śmietanę i bulion; gotować, aż sos lekko zgęstnieje i kurczak nie będzie już różowy. Wymieszać z serem Gorgonzola, szałwią, solą i pieprzem; gotować aż ser się rozpuści.
Makaron odcedzić; wymieszać z sosem.
Posypać serem Parmigiano-Reggiano i pietruszką.