Pecan Angel Food Cake
Pecan Angel Food Cake może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 62 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, orzechy pekan, bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Pecan Cinnamon Angel Food Cake, Angel Food Cake, oraz Angel Food Cake dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść białka w dużej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Przesiej mąkę dwa razy; odstawić.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i wanilii do białek jaj; ubijaj na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, około 2 łyżki stołowe na raz, na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne błyszczące szczyty. Stopniowo dodawać mąkę, około 1/4 szklanki na raz. Złóż orzechy pekan.
Delikatnie łyżką do nie natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur.
Przetnij ciasto nożem, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Piecz na najniższym ruszcie piekarnika w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, gdy lekko się zrumieni, a cały wierzch będzie suchy.
Natychmiast odwrócić patelnię; całkowicie ostudzić, około 1 godziny. Przejedź nożem boczną i Środkową rurkę patelni; usuń ciasto.
W razie potrzeby podawaj z bitą śmietaną.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Ciasto Angel Food można łączyć z winem musującym i musującym różem. Lekkie i chrupiące musujące różowe uzupełnia puszyste ciasto Angel food - tym bardziej, jeśli podajesz je z truskawkami. Oczywiście sprawdzi się również słodkie musujące białe wino. Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3 - litrowa butelka-Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 400 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)]()
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.