Pełnoziarniste spaghetti z porem i orzechami laskowymi

Pełnoziarniste spaghetti z porem i orzechami laskowymi
Pełnoziarniste spaghetti z porami i orzechami laskowymi to wegetariańskie danie główne z dodatkiem lakto ovo. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,93 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 26 g białka i 31 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup cukier, pory, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał znakomity wynik łyżeczkowy wynoszący 84%. Podobne przepisy obejmują pełnoziarniste spaghetti ze smażonymi porami, białą fasolą i orzechami włoskimi, por mimozy z prażonymi orzechami laskowymi oraz grillowane pory z brązowym masłem i przyprawionymi orzechami laskowymi.

Instrukcje

1
Zagotuj w dużym garnku osoloną wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Radicchio, Przekrojona Na Pół, Pozbawiona Gniazd Nasiennych I Pokrojona W Cienkie Plasterki1 Mała Główka Radicchio, Przekrojona Na Pół, Pozbawiona Gniazd Nasiennych I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Radicchio, Przekrojone Na Pół, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W Cienkie PlasterkiRadicchio, Przekrojone Na Pół, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Dodaj spaghetti i gotuj zgodnie z instrukcją na etykiecie. W międzyczasie rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Rozłóż pory na patelni i dopraw po 1 łyżeczce soli i cukru. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Odcedź makaron, zachowując około 1 szklanki płynu z gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4
Dodaj makaron i pozostały płyn z gotowania na patelnię z porami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju, 1 łyżeczkę cukru i ocet balsamiczny. Zwiększ ogień do średniego i dodaj radicchio i ser. Mieszaj, aż ser się roztopi, od 3 do 5 minut. Doprawić solą i posypać orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Fot. Antonis Achilleos
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Magazyn