Pawłowa
Pavlova może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Mieszanka jagód, ekstrakt z wanilii, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Spróbuj Pawłowa, Pawłowa, oraz Pawłowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Narysuj 10-calowe kółko na pergaminie. Odwróć pergamin. Zabezpieczyć taśmą maskującą; odstawić.
Białka ubić z dużą prędkością miksera do uzyskania piany.
Dodaj sól, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Stopniowo dodawać cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty(nie underbeat).
Posypać mąki kukurydzianej na mieszaninie białka jaja; pokonać z małą prędkością, aż dobrze wymieszane. Wymieszać wanilią i octem.
Łyżka mieszanki białka jaja na narysowanym okręgu. Używając tylnej części łyżki, uformuj bezę w "gniazdo" z 2 1/2 cala boków.
Piec w temperaturze 275 przez 2 godziny lub do wyschnięcia. Wyłącz piekarnik; niech beza ostygnie w zamkniętym piekarniku co najmniej 12 godzin. Ostrożnie usuń bezę z papieru; odstaw na bok.
Połączyć owoce i cukier puder; odstawić 5 minut.
Połączyć lody i Likier. Łyżka mieszanki owoców na bezę i sos mżawka na wierzchu.