# Patrzdukcja Chleba
Seedukcja chleba wymaga ok. 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona prosa, miód, nasiona słonecznika i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 30 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba), Mały Ultra-Lekki Zdrowy Francuski Chleb Bochenek (Abm) Chleb Maszyna, oraz Skinny Minny Lemon Poppy Bread (fruit Loop Bread).
Instrukcje
Delikatnie wymieszać ciepłą wodę, melasę, miód i drożdże w dużej misce i odstawić do spienienia, o 5 protokół.
Wlać olej do mieszaniny drożdży.
W osobnej misce wymieszaj razem mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, sól, pestki dyni, nasiona słonecznika, Mak, 2 łyżki prosa, mąkę jęczmienną i gluten pszenny. Mieszaj mieszaninę mąki i nasion z mieszaniną drożdży, aż się połączy. Ciasto wyjąć z miski na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść przez 7 do 8 minut, dodając dodatkową mąkę w razie potrzeby.
Umieść ciasto w dużej naoliwionej misce, przykryj i odstaw w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny. Posmaruj blachę do pieczenia 9x13.
Rozwałkować wyrośnięte ciasto i wyjąć z miski na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uformuj okrągły lub owalny kształt bochenka i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryć ciasto i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi się ponownie, o 40 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C) pod koniec tego drugiego wzrostu. Ukośnie pokroić wierzch bochenka ostrzem brzytwy lub ząbkowanym nożem, starannie posmarować ubitym białkiem jaja i posypać pozostałymi nasionami prosa.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż chleb brzmi pusto po uderzeniu na boku, 40 do 45 minut.