Patelnia z Kurczakiem Orzechowa
Patelnia z kurczakiem z orzechami włoskimi może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Za 1,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. To danie główne ma 445 kalorii, 30 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką wodę, ryż, sos pieprzowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 58%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak chleb z patelni bananowo-orzechowej, ciasto z patelni z orzechami śliwkowymi i Picadillo z wołowiną z patelni z sosem orzechowym.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej i 1 łyżkę sosu sojowego, aż uzyskasz gładką masę; dodać kurczaka i wymieszać. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj wodę, ocet, cukier, ostry sos pieprzowy, pozostałą skrobię kukurydzianą i sos sojowy; odłożyć na bok.
Na dużej patelni podsmaż orzechy włoskie na oleju, aż się zarumienią; wyjąć łyżką cedzakową i odstawić. Na tej samej patelni podsmaż kurczaka, aż przestanie być różowy.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Dodaj zielony pieprz i imbir na patelnię; gotuj i mieszaj przez 3 minuty lub do momentu, aż papryka będzie chrupiąca. Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej; dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Włóż kurczaka i orzechy włoskie z powrotem na patelnię.