Pasztet wiejski (pâté de Campagne)
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 14g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać ziele angielskie, masło, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pasztet Z Szynki Wiejskiej, Pasztet Wiejski Banh Mi, oraz Francuski Pasztet Wiejski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak w najniższej pozycji i rozgrzej do 177°. zagotuj
Koniak do zmniejszenia do 1/2 szklanki, o 1 1/2 protokół. Super.
Roztopić masło w ciężkimedium patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i podsmażyć & éuntil miękkie i półprzezroczyste butnot brązowy, o 8 protokół.
Połącz mieloną wieprzowinę iw dużej misce pokrojony boczek.Używając widelca lub opuszków palców, mieszaj, aż dobrze się wymieszasz.
Dodaj podsmażoną cebulę, czosnek, 2 1/2 łyżeczki soli, tymianek, ziele angielskie, i pieprz do bowlwith mieszaniny wieprzowiny i stiruntil włączone.
Dodaj jajka, śmietanę i zredukowany koniak.Mieszać aż do dobrze wymieszane.
Linia 9x5x3-calowa patelnia metalloaf z plastrami boczku, układając 8 plastrów na szerokość patelni i 3 plastry na każdej krótkiej stronie patelni i nakładając patelnię na wszystkie strony. Za pomocą rąk lekko i równomiernie nacisnąć połowę mięsa (około 3 1/4 szklanki) na łyżkę patelni na bakonslices. Ułóż paski szynki w jednej warstwie. Top z barwienia mieszanki mięsa.
Złożyć plastry boczku, przykryć pasztetem. Przykryć szczelnie folią.
Umieścić panin 13x9x2-calowy metalowy bakingpan i przenieść do piekarnika.
Wlewanie wody do pieczenia panto się w połowie boków patelni.
Pasztet piec do momentu włożenia termometru do środka 68°, około 2 godzin 15 minut.
Wyjmij patelnię z patelni do pieczenia i przenieś blachę do pieczenia.
Placeheavy patelni lub 2 do 3 heavycans na szczycie pasztetu, aby zważyć.Wyluzuj przez noc. Czy z wyprzedzeniem Canbe wykonane 4 dni do przodu.
Umieść bochenek z pasztetem w większej patelni z gorącą wodą na około 3 minuty. Odwróć talerz pasztetowy; wyrzuć tłuszcz z pasty i wytrzyj do czysta.
Pokroić pasztet w 1/2 cala plastry.
* Małe Francuskie ogórki; dostępne w sklepach ze specjalistyczną żywnością.