Pastitsio z jagnięciny i bakłażana
Pastitsio z jagnięciny i bakłażana wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pastitsio z bakłażana i cielęciny, Zapiekanka pastanowo-Jagnięca (Pastitsio), oraz Bakłażan I Jagnięcina Al Forno.
Instrukcje
Cebulę ugotować w oleju w 4-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmięknie, 3 do 5 minut.
Dodać jagnięcinę i podsmażyć na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając i rozbijając grudki, aż nie będą już różowe, około 5 minut.
Dodać czosnek, sól, oregano, cynamon, cukier, i pieprz i podsmażyć, mieszając, 2 protokół.
Wymieszać z bakłażanem i pomidorami i delikatnie dusić, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan będzie po prostu miękki, o 40 protokół.
Zdjąć pokrywkę i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, o 15 minut więcej. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Roztopić masło w 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, następnie wymieszać z mąką i gotować, mieszając, 2 minuty.
Ubić w mleku i dodać ząbek czosnku i cały goździek, a następnie doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 5 minut.
Dodaj fetę, sól i pieprz i gotuj, energicznie ubijając, aż ser będzie dobrze wkomponowany.
Jajka ubić w dużej misce i stopniowo dodawać sos do jaj, ubijając.
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż tylko al dente, a następnie odsączyć w durszlaku. Wymieszać połowę makaronu z sosem jagnięcym i pół z sosem serowym.
Wlać makaron z sosem jagnięcym do szerokiego, płytkiego naczynia do pieczenia 3-ćwiartkowego, równomiernie rozprowadzając. Łyżka makaronu z sosem serowym na wierzchu, równomiernie rozprowadzając.
Piec pastitsio, Odkryte, w środku piekarnika, aż bulgotanie i top jest złoty, 25 do 30 protokół.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.