Pastis karmelowo-jabłkowy wymaga z grubsza 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka masła, miodu, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Halloween. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pastis Karmelowo-Jabłkowy, Tajny składnik (pastis): Pastis-glazurowana ryba z koprem włoskim, oraz Tajny składnik (pastis): Pastis i Persillade Nadziewane m.
Instrukcje
1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Rezerwa 2 łyżki migdałów i równomiernie rozprowadzić Pozostałe migdały na blasze do pieczenia, a następnie tosty w górnej trzeciej piekarnika, aż złoty, 5 do 8 protokół.
Gotować 1 łyżkę masła z miodem i cukrem granulowanym w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, stale i ostrożnie mieszając drewnianą łyżką (mieszanina spieni się), aż mieszanina będzie głęboka złota, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Ostrożnie dodać jabłka (karmel stwardnieje, a następnie upłynnić), mieszając delikatnie od spodu patelni do Płaszcz jabłka z karmelem, i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Jabłka odsączyć w durszlaku ustawionym nad dużą misą, zastrzegając karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Wlać karmel przez sito o drobnych oczkach do 2-litrowego ciężkiego rondla i wyrzucić wszelkie ciała stałe. Dusić energicznie, aż płyn zmniejszy się do gęstej glazury (około 1/3 szklanki), 5 do 10 minut. Przechowywać w cieple lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
Wymieszać cukier i pozostałe 3/4 łyżeczki cynamonu i przełożyć na sito o drobnych oczkach lub Przesiewacz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Przesiewacz
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Posmaruj springform pan pozostałym masłem. Przykryj stos filo folią i zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Pozostając przykryte filo, ułóż 1 arkusz na powierzchni roboczej i posmaruj masłem, a następnie lekko odkurz cukrem cynamonowym. Podnieś maślaną Filo i delikatnie Dopasuj do patelni z zwisającymi końcami. Lekko obrócić patelnię, następnie masło i cukier kolejny arkusz i umieścić na patelni. (Arkusze nie powinny się wyrównywać.) Powtórz z 7 arkuszami, obracając patelnię za każdym razem, aby zwis arkuszy pokrywał całą obręcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Cynamonowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Takie Jak Sery Do Tacos
12
Rozłóż mieszankę jabłek równomiernie w skorupie Filo i gładkim wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Do Konserwowania,
13
Pozostałą blachę posmarować masłem i odrobiną cukru cynamonowego i położyć na nadzieniu, delikatnie zgniatając blachę lekko, aby zmieściła się na patelni. Przynieś krawędzie zwisających dolnych arkuszy do góry i nad wypełnieniem i górnym arkuszem, aby je zamknąć. (Phyllo powinno wyglądać rustykalnie, ale unikać wysokich szczytów, ponieważ mogą się palić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Cynamonowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Umyj wierzch pozostałym masłem i posyp zarezerwowanymi migdałami. Przesiać cukier cynamonowy obficie na pastis i piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż top będzie złoty kolor, 30 do 40 minut.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 218° i kontynuuj pieczenie, aż góra będzie głęboka, złotobrązowa i błyszcząca, około 15 minut. (Niektóre krawędzie mogą być bardzo ciemne). Schłodzić pastis na patelni na stojaku 5 minut.