Pastis Karmelowo-Jabłkowy

Pastis Karmelowo-Jabłkowy
Pastis karmelowo-jabłkowy wymaga z grubsza 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka masła, miodu, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Halloween. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pastis Karmelowo-Jabłkowy, Tajny składnik (pastis): Pastis-glazurowana ryba z koprem włoskim, oraz Tajny składnik (pastis): Pastis i Persillade Nadziewane m.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rezerwa 2 łyżki migdałów i równomiernie rozprowadzić Pozostałe migdały na blasze do pieczenia, a następnie tosty w górnej trzeciej piekarnika, aż złoty, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 204°. 3toss jabłko kliny z sokiem z cytryny i 1/4 łyżeczki cynamonu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Gotować 1 łyżkę masła z miodem i cukrem granulowanym w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, stale i ostrożnie mieszając drewnianą łyżką (mieszanina spieni się), aż mieszanina będzie głęboka złota, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Ostrożnie dodać jabłka (karmel stwardnieje, a następnie upłynnić), mieszając delikatnie od spodu patelni do Płaszcz jabłka z karmelem, i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Jabłka odsączyć w durszlaku ustawionym nad dużą misą, zastrzegając karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Przenieść jabłka do innej miski i wymieszać z prażonymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Wlać karmel przez sito o drobnych oczkach do 2-litrowego ciężkiego rondla i wyrzucić wszelkie ciała stałe. Dusić energicznie, aż płyn zmniejszy się do gęstej glazury (około 1/3 szklanki), 5 do 10 minut. Przechowywać w cieple lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
Wymieszać cukier i pozostałe 3/4 łyżeczki cynamonu i przełożyć na sito o drobnych oczkach lub Przesiewacz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PrzesiewaczPrzesiewacz
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Posmaruj springform pan pozostałym masłem. Przykryj stos filo folią i zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Pozostając przykryte filo, ułóż 1 arkusz na powierzchni roboczej i posmaruj masłem, a następnie lekko odkurz cukrem cynamonowym. Podnieś maślaną Filo i delikatnie Dopasuj do patelni z zwisającymi końcami. Lekko obrócić patelnię, następnie masło i cukier kolejny arkusz i umieścić na patelni. (Arkusze nie powinny się wyrównywać.) Powtórz z 7 arkuszami, obracając patelnię za każdym razem, aby zwis arkuszy pokrywał całą obręcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
12
Rozłóż mieszankę jabłek równomiernie w skorupie Filo i gładkim wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
13
Pozostałą blachę posmarować masłem i odrobiną cukru cynamonowego i położyć na nadzieniu, delikatnie zgniatając blachę lekko, aby zmieściła się na patelni. Przynieś krawędzie zwisających dolnych arkuszy do góry i nad wypełnieniem i górnym arkuszem, aby je zamknąć. (Phyllo powinno wyglądać rustykalnie, ale unikać wysokich szczytów, ponieważ mogą się palić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Umyj wierzch pozostałym masłem i posyp zarezerwowanymi migdałami. Przesiać cukier cynamonowy obficie na pastis i piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż top będzie złoty kolor, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
( 23)( 23)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
PastisPastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Zwiększ temperaturę piekarnika do 218° i kontynuuj pieczenie, aż góra będzie głęboka, złotobrązowa i błyszcząca, około 15 minut. (Niektóre krawędzie mogą być bardzo ciemne). Schłodzić pastis na patelni na stojaku 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PastisPastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
16
Usuń stronę patelni ostrożnie i ostudzić pastis 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PastisPastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Przełożyć na talerz i pokroić w kliny ząbkowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
18
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
1
Jabłka można gotować, a karmel przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić osobno, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn