Pastele Portorykańskie (Pasteles Puertorriqueños)

Pastele Portorykańskie (Pasteles Puertorriqueños)
Portorykańskie Pastele (Pasteles Puertorriqueños) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 25 i kosztuje $1.22 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka dwudziestu pięciu placów liści babki, papryka, malanga i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pastele Portorykańskie (Pasteles Puertorriqueños), Pasteles en Hoja, oraz Pasteles en Hoja de Yuca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Making the Recado
2
Umieścić wszystkie składniki w blenderze lub robocie kuchennym i puree. Odstawić. Zrób z wyprzedzeniem: możesz zrobić bazę przyprawową (recado) dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wykonanie Sofrito
4
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj boczek i brązowy przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
6
Dodaj wieprzowinę i gotuj, mieszając, aż zacznie uwalniać tłuszcz, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
7
Wymieszać z recado, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, przykryte, przez około 50 minut, lub aż wieprzowina jest miękka po przekłuciu końcówką ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Dodać bulion z kurczaka, jeśli sos zgęstnieje zbyt mocno podczas gotowania. Kiedy mięso jest gotowe, przenieś je na talerz za pomocą szczelinowej łyżki. SOS odstawić na bok. DO przodu: możesz zrobić sofrito dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Robienie masy
10
Pracując w 2 lub 3 partiach, przecier mleko, malanga, zielone banany, Zielona babka i calabaza w blenderze lub robocie kuchennym i wlać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
BananBanan
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Dodać olej i sól i dobrze wymieszać kolor masy równomiernie. Wymieszać z sosem reserved. Smak do przypraw i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Owijanie Tamales
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
13
Umieść jeden plac liści babki na powierzchni roboczej z żyłami prostopadłymi do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
14
Szczotkuj obficie olejem achiote.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Umieść 3 czubate łyżki masy na środku liścia i rozłóż na 6-calowy kwadrat, pozostawiając 3-calowy margines ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Umieść 3 łyżki pokrojonej w kostkę wieprzowiny na górze, tworząc prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
17
Dekoruj 4 rodzynkami, 4 ciecierzycą, paskiem czerwonej papryki i 4 połówkami oliwek. Zawiąż tamal zgodnie z instrukcjami dotyczącymi pastelowego zawijania (patrz notatki kucharzy). Powtórz z pozostałymi opakowaniami i składnikami. Zrób z wyprzedzeniem: możesz przygotować liście babki dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
CiecierzycaCiecierzyca
BabkaBabka
RodzynkiRodzynki
OliwkiOliwki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
18
Gotowanie Tamales
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
19
Używając dwóch parowników (lub pracujących partiami), gotować na parze przez około 1 godzinę (patrz notatki kucharzy).
20
Notatki kucharzy
21
Porcja
22
Większość ludzi lubi je z odrobiną sosu. Ajilimójili to dobry wybór.Przygotowanie Plantanów
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
SOSSOS
23
Aby obrać je przed gotowaniem, odciąć końcówki małym ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
24
Pokroić w poprzek na 2 lub 3 kawałki. Wykonaj 2 lub 3 wzdłużne nacięcia w każdym, po grzbietach, które spływają po owocach. Starając się jak najmniej posiniaczyć ciało, odciągnij skórę od ciała nożem stołowym, a następnie pracuj swobodnie opuszkami palców. Obetnij każdą skórę.Owijarki Do Liści Babki
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
25
Aby przygotować, rozmrozić je w lodówce na noc lub w ciepłej wodzie przez około 20 minut. Wytrzyj obie strony wilgotną szmatką i osusz papierowymi ręcznikami. Pracując na desce do krojenia, użyj linijki i noża do pomiaru i cięcia liści na kwadraty.Spalić kwadraty, biegając z każdej strony nad płomieniem gazowym lub palnikiem elektrycznym ustawionym na wysokości przez kilka sekund. Zauważysz, że liść natychmiast staje się elastyczny,a jego zewnętrzna strona lśni. Jeśli liście są rozdarte, po prostu nakładają się na kilka z nich podczas owijania ciasta.Papryka Pieczona
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
26
Podgrzać comal lub ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż kropla wody skwierczy na kontakt.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
27
Całość papryki układamy na gorącej powierzchni i pieczemy, od czasu do czasu obracając szczypcami, aż ze wszystkich stron poczernią. W przypadku papryki może to potrwać do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
28
Wyjmij z ognia i umieść w papierowej lub plastikowej torbie, aby" pocić " na kilka minut (pomaga to rozluźnić skórę).Gdy są lekko schłodzone, obierz zwęgloną skórę z prażonego miąższu. Zeskrobać i odrywać czarne kawałki po trochu; nie spłukiwać. Rdzeń i nasion papryki przed przystąpieniem do receptury.Pastelowa Okładka
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
29
Złóż górną krawędź nieco ponad połowę, naciskając lekko, a następnie rozłóż. Złóż i naciśnij dolną krawędź w ten sam sposób; rozwiń. Masa całkowicie zamknie nadzienie.Teraz Złóż górną połowę ponownie trochę więcej niż w połowie do siebie. Przytrzymaj go w miejscu, podczas gdy podnosisz dolną krawędź, aby szew około 1/2 cala od strony złożonej. Trzymając szew zamknięty, złóż otwarte prawe i lewe końce pakietu w klapy lekko zachodzące pod bezszwową stroną.Tamales Na Parze
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
30
Aby zaparować tamales, wlej wodę do garnka do gotowania na parze, umieść kosz do gotowania na parze w garnku (nad wodą) i ułóż tamales w koszu. Przykryć garnek i doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu i pary tamales, aż zostaną ustawione. Czas zależy od wielkości i składu tamales, ale większość zajmuje około 1 godziny. Pamiętaj, aby od czasu do czasu sprawdzać poziom wody w garnku i w razie potrzeby uzupełniać wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
GarnekGarnek
31
Przedruk za zgodą Gran cocina Latina: Jedzenie Ameryki Łacińskiej przez Maricel Presilla, © 2012 Norton

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)boczek, skórka usunięta, pokrojona w 1/4 cala kostkęboczek, skórka usunięta, pokrojona w 1/4 cala kostkę680Orzechy dowolne (posiekane)zielone banany, obrane i grubo pokrojonezielone banany, obrane i grubo pokrojone680Orzechy dowolne (posiekane)łopatka wieprzowa bez kości lub Tyłek, pokrojona w kostkę 1/2 calałopatka wieprzowa bez kości lub Tyłek, pokrojona w kostkę 1/2 cala425Orzechy dowolne (posiekane)ciecierzyca, odsączona i opłukana, lub 2 szklanki gotowanej ciecierzycyciecierzyca, odsączona i opłukana, lub 2 szklanki gotowanej ciecierzycy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak2(zima)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana kolendragrubo posiekana kolendra8ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane170Orzechy dowolne (posiekane)średnia zielona papryka (około, rdzeniowane, wysiewane, deveined, i grubo posiekaneśrednia zielona papryka (około, rdzeniowane, wysiewane, deveined, i grubo posiekane227Orzechy dowolne (posiekane)calabaza (Dynia Zachodnioindyjska) lub Hubbard lub kabocha squash, obrane, zaszczepione i pokrojone w 1-calową kostkęcalabaza (Dynia Zachodnioindyjska) lub Hubbard lub kabocha squash, obrane, zaszczepione i pokrojone w 1-calową kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiachiote-oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaachiote-oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano20Papryka słodka Karaibska (ajíes dulces), posiekana i pokrojona na półPapryka słodka Karaibska (ajíes dulces), posiekana i pokrojona na pół50pimiento-oliwki nadziewane, pokrojone na półpimiento-oliwki nadziewane, pokrojone na pół1Zielona babka, obrana (patrz notatki kucharzy) i grubo pokrojonaZielona babka, obrana (patrz notatki kucharzy) i grubo pokrojona12caleDwadzieścia pięć kwadratów liści babki (4 do 5 opakowań; Zobacz notatki kucharzy, jak przygotować)Dwadzieścia pięć kwadratów liści babki (4 do 5 opakowań; Zobacz notatki kucharzy, jak przygotować)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemne rodzynkiciemne rodzynki170Orzechy dowolne (posiekane)średnia czerwona papryka (około, pieczone (patrz notatki kucharzy), obrane, rdzeniowane, wysiewane i pokrojone w paski o szerokości 1/4 calaśrednia czerwona papryka (około, pieczone (patrz notatki kucharzy), obrane, rdzeniowane, wysiewane i pokrojone w paski o szerokości 1/4 cala2liście culantro szerokolistneliście culantro szerokolistne1(może być lub przeglądać)sól, lub do smakusól, lub do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)1kilogramyduże pomidory (około, grubo posiekaneduże pomidory (około, grubo posiekane796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki227Orzechy dowolne (posiekane)cebula średnia żółta (około, grubo posiekanacebula średnia żółta (około, grubo posiekana680Orzechy dowolne (posiekane)malanga, obrana i pokrojona w 1-calową kostkęmalanga, obrana i pokrojona w 1-calową kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia15
Magazyn