Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca
Pasta Puttanescan jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. 507 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz czosnek, kapary, grubą sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 99%. Spróbuj Pastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu kurwy}, Pasta Puttanesca, oraz Pasta Puttanesca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej, czosnek, anchois i pokruszony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
3
Saute mieszaniny aż anchois stopić się w oleju i całkowicie rozpuścić i czosnek jest delikatny, o 3 minut: kuchnia nigdy nie pachniało tak dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
4
Dodaj oliwki, kapary, pomidory, czarny pieprz i pietruszkę. Doprowadzić sos do bańki, zmniejszyć ogień, i gotować 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
5
Sos wymieszać z gotowanym makaronem. Podaj chleb i ser przy stole i podawaj z sałatką z gorzkiej zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ZieloniZieloni
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
6
Połączyć warzywa w salaterce. Wycisnąć sok z 1 cytryny na misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
7
Mżawka sałatka obficie z oliwą z oliwek extra virgin. Wrzucić sałatkę i doprawić sałatkę solą i pieprzem. Ułóż sałatkę na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
8
Udekoruj talerze czarnymi oliwkami, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)

Składniki

1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniafilety anchois płaskie, odsączonefilety anchois płaskie, odsączone9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(ok. 2 pęczki) liście rukoli, grubo posiekane(ok. 2 pęczki) liście rukoli, grubo posiekane4111 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkę, odsączonepomidory pokrojone w kostkę, odsączone9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Chunky style crushed tomatoesChunky style crushed tomatoes33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon4krewetki i żyłkiGruba sól i czarny pieprzGruba sól i czarny pieprz4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.spaghetti, gotowane na al dente (z kęsem)spaghetti, gotowane na al dente (z kęsem)4krewetki i żyłkiChrupiący chleb, do myciaChrupiący chleb, do mycia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(kilka garści) pietruszka z płaskim liściem, posiekana(kilka garści) pietruszka z płaskim liściem, posiekana4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1łyżka czerwony ocet winnyplasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracjiplasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracji1GłowaSałata Radicchio, grubo posiekanaSałata Radicchio, grubo posiekana4krewetki i żyłkiOliwki czarne utwardzone olejem, do dekoracji, opcjonalnieOliwki czarne utwardzone olejem, do dekoracji, opcjonalnie20czarne oliwki utwardzone w oleju, pęknięte z pestek i grubo posiekaneczarne oliwki utwardzone w oleju, pęknięte z pestek i grubo posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do pokryciaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do pokrycia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin4krewetki i żyłkiTarty Parmigiano Reggiano lub Romano, do przejścia, opcjonalnieTarty Parmigiano Reggiano lub Romano, do przejścia, opcjonalnie9krewetki i żyłkiKilka mielonych czarnego pieprzuKilka mielonych czarnego pieprzu1Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(ok. 1 pęczek) liście rukwi, grubo posiekane(ok. 1 pęczek) liście rukwi, grubo posiekane

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn