Pasta Pesto Oliwno-Pietruszka Z Krewetkami I Selerem
Przepis na pasta pesto z oliwek i pietruszki z krewetkami i selerem można przygotować w około 12 minut. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 15 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 2,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup orzeszki piniowe, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną, pescatariańską i ketogenną. Świetnie sprawdza się jako przyprawa w przystępnej cenie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 61%, to danie jest solidne. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj ciastka kremowo-serowo-oliwkowe z kremem z oliwek i pietruszki, sos koktajlowy z pesto z pietruszki i papryki oraz dynię spaghetti z pesto bazyliowo-pietruszkowym i smażonymi krewetkami.
Instrukcje
Umieść orzeszki piniowe na małej patelni i praż na średnim ogniu. Ostudzić orzechy i dodać do robota kuchennego.
Dodać oliwki, czosnek, pietruszkę, skórkę i sok z cytryny oraz ser i rozdrobnić aż do drobnego posiekania. Włącz procesor i wlej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Sos dopraw solą i pieprzem i przełóż do małego naczynia. Otocz krewetkami i paluszkami selera i podawaj.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Dip świetnie komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.