Pasta Con Sarde (makaron z sardynkami)
Pasta Con Sarde (Makaron z Sardynkami) może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Ten przepis na pescatarian przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,83 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 770 kalorii, 36 g białka i 20 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup sezonowaną bułkę tartą, mielony pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 96% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Pasta Con Sarde, Pasta Con Le Sarde i Pasta Con Sarde Zakary’ego Pelaccio.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj spaghetti i gotuj aż do al dente, czyli od 8 do 10 minut.
Odcedzić, przepłukać pod zimną wodą. Wymieszaj z 1/4 szklanki oliwy z oliwek, przykryj i trzymaj w cieple.
Umieść kolejną 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni i podgrzej na średnim ogniu. Dodaj czosnek i smaż na złoty kolor, od 2 do 3 minut.
Dodaj sardynki i gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj bułkę tartą i 1/3 szklanki parmezanu. Jeśli to konieczne, aby uzyskać kruszonkę, dodaj pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Wymieszaj natkę pietruszki i pieprz, zdejmij z ognia. Jeśli chcesz, podawaj z dodatkowym parmezanem.