Pasta Carbonara
Przepis makaron Carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 717 kalorii, 31g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka linguine, pietruszka płaskolistna, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasta Carbonara, Pasta Carbonara, oraz Pasta Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem, smażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu.
Przełożyć na papierowy ręcznik i zarezerwować kapiele. W dużej misce ubić żółtka. Ciągle ubijając, dodaj 2 łyżki kapieli. Pracując szybko, dodaj odsączony makaron i parmezan do mieszaniny żółtka i wrzuć do połączenia.
Dodać sól, pieprz, natkę pietruszki i boczek.
Podawać natychmiast. (Ciepło makaronu gotuje jajka, ale nie dokładnie. Może to być wskazane dla małych dzieci, osób starszych i każdego z upośledzonym układem odpornościowym, aby uniknąć jedzenia tego dania.) Wskazówka: Użyj pary czystych nożyczek lub nożyc kuchennych, a nie noża, aby pokroić boczek w kostkę. Jest znacznie szybszy i robi mniej bałaganu.