Paski z indyka z ketchupem żurawinowym

Paski z indyka z ketchupem żurawinowym
Przepis na paski z indyka z ketchupem żurawinowym można przygotować w około 35 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 55 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 635 kalorii . Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 4 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup gruszkę, cukier, pierś z indyka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Kayo's Homemade Ketchup , Spanish „Ketchup” – Romesco Sauce i Coconut and Whole Wheat Chicken Tenders .

Instrukcje

1
Umieść ruszty w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej go do 230°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
2
Umieść marchewki na dużym arkuszu folii; skrop 2 łyżkami roztopionego masła i dopraw solą i pieprzem. Złóż brzegi folii i dodaj 1/4 szklanki wody, a następnie zamknij w paczce. Ułóż na blasze do pieczenia i piecz na dolnej półce piekarnika, aż będą miękkie, 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
Pierś Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojona W PaskiPierś Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojona W Paski
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
3
W międzyczasie w płytkim naczyniu wymieszaj płatki kukurydziane, pozostałe 2 łyżki roztopionego masła, skórkę z cytryny oraz po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)
Płatki KukurydzianePłatki Kukurydziane
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
4
Ubij 2 łyżki musztardy i białko jaja w innym naczyniu. Obtocz indyka w mieszance musztardowej; obtocz w mieszance płatków kukurydzianych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Umieścić na ruszcie ustawionym na blasze do pieczenia. Piec na górnym ruszcie piekarnika, aż będą upieczone, 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
6
Wymieszaj żurawinę, gruszkę, cukier, sok z cytryny i 2 łyżki wody w małym rondelku; doprowadź do wrzenia, mieszając. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina pęknie, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Przenieś do blendera, dodaj pozostałą 1 łyżeczkę musztardy i zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Podawać z indykiem i marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
9
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achilleosa
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn