Przepis na paski z indyka z ketchupem żurawinowym można przygotować w około 35 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 55 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 635 kalorii . Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 4 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup gruszkę, cukier, pierś z indyka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Kayo's Homemade Ketchup , Spanish „Ketchup” – Romesco Sauce i Coconut and Whole Wheat Chicken Tenders .
Instrukcje
1
Umieść ruszty w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej go do 230°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
2
Umieść marchewki na dużym arkuszu folii; skrop 2 łyżkami roztopionego masła i dopraw solą i pieprzem. Złóż brzegi folii i dodaj 1/4 szklanki wody, a następnie zamknij w paczce. Ułóż na blasze do pieczenia i piecz na dolnej półce piekarnika, aż będą miękkie, 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
Pierś Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojona W Paski
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
3
W międzyczasie w płytkim naczyniu wymieszaj płatki kukurydziane, pozostałe 2 łyżki roztopionego masła, skórkę z cytryny oraz po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)
Płatki Kukurydziane
Srebrne Nonpareile
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
4
Ubij 2 łyżki musztardy i białko jaja w innym naczyniu. Obtocz indyka w mieszance musztardowej; obtocz w mieszance płatków kukurydzianych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Umieścić na ruszcie ustawionym na blasze do pieczenia. Piec na górnym ruszcie piekarnika, aż będą upieczone, 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
6
Wymieszaj żurawinę, gruszkę, cukier, sok z cytryny i 2 łyżki wody w małym rondelku; doprowadź do wrzenia, mieszając. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina pęknie, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Przenieś do blendera, dodaj pozostałą 1 łyżeczkę musztardy i zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Podawać z indykiem i marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane