Parmezan-wątróbki z kurczaka w Polencie z sałatką z soczewicy
Need a danie główne bezglutenowe? Parmezan-wątróbki z kurczaka w Polencie z sałatką z soczewicy może być super przepis do wypróbowania. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 74% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1013 kalorii, 59G białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pomidory, cebulę, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 88%. Podobne przepisy to Sałatka Frisée z Podsmażonymi wątróbkami drobiowymi i grzankami, Ciepła sałatka z wątróbek drobiowych, wędzonej papryki i Sherry, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy.
Instrukcje
1
W dużym rondlu połącz soczewicę, wodę, cebulę, czosnek i 1 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i dusić, częściowo pokryte, aż soczewica są po prostu miękkie, ale nie rozpada, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odcedzić i przelać do dużej miski do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W dużej szklance lub misce ze stali nierdzewnej wymieszać ocet, musztardę, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać 1/2 szklanki oleju powoli, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Dodaj 1/2 szklanki tego vinaigrette do sałatki z soczewicy wraz z pomidorami i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Soczewica
6
W płytkim naczyniu, połączyć mąkę kukurydzianą, parmezan, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Umieść jajka w innym płytkim naczyniu. Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła na umiarkowanym ogniu. Połowę wątroby zanurzyć w jajku, a następnie w mieszaninie mąki kukurydzianej; smażyć przez 2 minuty. Włączyć i gotować, aż rumiane, ale nadal różowy wewnątrz, o 2 minut dłużej. Powtórz z pozostałymi wątróbkami i pozostałą 1 łyżką każdego oleju i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Suszony Pieprz Morita
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Aby służyć, wrzucić zieleninę do pozostałego vinaigrette i umieścić na talerzach. Top z soczewicy i wątroby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Soczewica
Zieloni
9
Rekomendacja wina: kremowe bogate wątróbki i chrupiąca sałatka wymagają cierpkiego, owocowego czerwonego wina. Beaujolais będzie idealnym akompaniamentem.