Parmezan-wątróbki z kurczaka w Polencie z sałatką z soczewicy

Need a danie główne bezglutenowe? Parmezan-wątróbki z kurczaka w Polencie z sałatką z soczewicy może być super przepis do wypróbowania. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 74% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1013 kalorii, 59G białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pomidory, cebulę, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 88%. Podobne przepisy to Sałatka Frisée z Podsmażonymi wątróbkami drobiowymi i grzankami, Ciepła sałatka z wątróbek drobiowych, wędzonej papryki i Sherry, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz soczewicę, wodę, cebulę, czosnek i 1 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i dusić, częściowo pokryte, aż soczewica są po prostu miękkie, ale nie rozpada, o 35 protokół.
Odcedzić i przelać do dużej miski do ostygnięcia.
W dużej szklance lub misce ze stali nierdzewnej wymieszać ocet, musztardę, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać 1/2 szklanki oleju powoli, ubijając.
Dodaj 1/2 szklanki tego vinaigrette do sałatki z soczewicy wraz z pomidorami i pietruszką.
W płytkim naczyniu, połączyć mąkę kukurydzianą, parmezan, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść jajka w innym płytkim naczyniu. Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła na umiarkowanym ogniu. Połowę wątroby zanurzyć w jajku, a następnie w mieszaninie mąki kukurydzianej; smażyć przez 2 minuty. Włączyć i gotować, aż rumiane, ale nadal różowy wewnątrz, o 2 minut dłużej. Powtórz z pozostałymi wątróbkami i pozostałą 1 łyżką każdego oleju i masła.
Aby służyć, wrzucić zieleninę do pozostałego vinaigrette i umieścić na talerzach. Top z soczewicy i wątroby.
Rekomendacja wina: kremowe bogate wątróbki i chrupiąca sałatka wymagają cierpkiego, owocowego czerwonego wina. Beaujolais będzie idealnym akompaniamentem.