Papryka nadziewana wołowiną i ryżem

Papryka nadziewana wołowiną i ryżem
Papryka nadziewana wołowiną i ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 292 kalorie, 31g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli, ser parmigiano-reggiano, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Linguican i ryż Nadziewane papryka, Włoska Papryka Nadziewana Orzo I Wołowiną, oraz Papryka Nadziewana Ryżem (Zeytinyagli Biber Dolmasi).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój górną 1/2 cala z wierzchołków papryki i wyciąć łodygi z wierzchołków.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
3
Odciąć rdzeń z wnętrza papryki i usunąć wszelkie nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
4
Odetnij bardzo cienki kawałek pieprzu z dna, aby papryka mogła stać prosto. Poke około 4 małe otwory w DNA, aby pozwolić soki spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
5
Wlać 2 1/2 szklanki sosu pomidorowego do naczynia do pieczenia 9x13-cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Dodaj cebulę, bulion wołowy i płatki czerwonej papryki; rozprowadzić mieszaninę równomiernie na dnie. Przygotowaną paprykę ustawić pionowo w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PaprykaPapryka
Bulion WołowyBulion Wołowy
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
CebulaCebula
7
Połącz mieloną wołowinę, gotowany ryż, ser Parmigiano-Reggiano, 1/4 szklanki pietruszki, 2 łyżki sosu pomidorowego, czosnek, sól i czarny pieprz w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
8
Paprykę lekko posmarować mieszanką mięsną.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MięsoMięso
9
Na każdą porcję farszu rozprowadzić 1 łyżkę pozostałego sosu pomidorowego; na paprykę położyć zarezerwowane wierzchołki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
FarszFarsz
PaprykaPapryka
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
10
Połóż kawałek papieru pergaminowego luźno na papryce i przykryj naczynie szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Połóż naczynie na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Papryka powinna zaczynać mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Usunąć folię i pergamin. Nadal piec, aż mięso nadzienie jest gotowane przez i papryka są miękkie, 20 do 30 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Każdą paprykę posypać 1/2 łyżeczki natki pietruszki i skropić łyżką soków z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn