Papryka nadziewana wołowiną i ryżem
Papryka nadziewana wołowiną i ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 292 kalorie, 31g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli, ser parmigiano-reggiano, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Linguican i ryż Nadziewane papryka, Włoska Papryka Nadziewana Orzo I Wołowiną, oraz Papryka Nadziewana Ryżem (Zeytinyagli Biber Dolmasi).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Pokrój górną 1/2 cala z wierzchołków papryki i wyciąć łodygi z wierzchołków.
Odciąć rdzeń z wnętrza papryki i usunąć wszelkie nasiona.
Odetnij bardzo cienki kawałek pieprzu z dna, aby papryka mogła stać prosto. Poke około 4 małe otwory w DNA, aby pozwolić soki spuścić.
Wlać 2 1/2 szklanki sosu pomidorowego do naczynia do pieczenia 9x13-cala.
Dodaj cebulę, bulion wołowy i płatki czerwonej papryki; rozprowadzić mieszaninę równomiernie na dnie. Przygotowaną paprykę ustawić pionowo w naczyniu.
Połącz mieloną wołowinę, gotowany ryż, ser Parmigiano-Reggiano, 1/4 szklanki pietruszki, 2 łyżki sosu pomidorowego, czosnek, sól i czarny pieprz w dużej misce.
Paprykę lekko posmarować mieszanką mięsną.
Na każdą porcję farszu rozprowadzić 1 łyżkę pozostałego sosu pomidorowego; na paprykę położyć zarezerwowane wierzchołki.
Połóż kawałek papieru pergaminowego luźno na papryce i przykryj naczynie szczelnie folią.
Połóż naczynie na blasze do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Papryka powinna zaczynać mięknąć.
Usunąć folię i pergamin. Nadal piec, aż mięso nadzienie jest gotowane przez i papryka są miękkie, 20 do 30 więcej minut.
Każdą paprykę posypać 1/2 łyżeczki natki pietruszki i skropić łyżką soków z patelni.