Papryka Faszerowana Po Grecku
Papryka faszerowana po grecku to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz przecier pomidorowy, orzeszki piniowe, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Papryka Faszerowana Po Grecku, Papryka Faszerowana Po Grecku, oraz Krewetki Po Grecku Z Papryką Faszerowaną Fetą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść zieloną i czerwoną paprykę w misce z wystarczającą ilością ciepłej wody na pokrycie, i moczyć 5 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Umieścić wieprzowinę i cebulę na patelni, doprawić solą i pieprzem, i gotować, aż wieprzowina będzie równomiernie brązowy.
Odcedzić tłuszcz i wymieszać z winem i przecierem pomidorowym. Kontynuuj gotowanie 10 minut.
Przenieść mieszaninę patelni do dużej miski, i wymieszać w ser feta, gotowany ryż, rodzynki, orzeszki piniowe,i pietruszka. Papryki studzimy mieszanką i układamy w naczyniu do pieczenia. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku.
Wyjmij folię i kontynuuj pieczenie 10 minut, aż farsz będzie lekko rumiany. Mogą być podawane na ciepło lub na zimno.