Papryka czerwona, ziemniaki i Ricotta Frittata
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Czerwona papryka, ziemniaki, i Ricotta Frittata może być niesamowite przepis, aby spróbować. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 201 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieczonej papryki, rozmarynu i czosnku ziemniaków kliny, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Potato & Pepper Frittata, Frittata z ziemniaków i czerwonej papryki, oraz Frittata Ziemniaczano-Pieprzowo-Szpinakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozdarcie pieczonej czerwonej papryki na kawałki wielkości kęsa do wysokości 1/3 szklanki.
Ubić jajka, parmezan, czosnek, pietruszka, szczypiorek, sól, pieprz i 1/4 szklanki wody w dużej misce do spienienia.
Wlać połowę mieszaniny jaj do lekko nasmarowane 10-calowy żaroodporny nonstick patelni.
Ziemniaki umieścić w jednej warstwie na mieszaninie jaj.
Pozostałą masę jajeczną zalać ziemniakami. Kropka ricotta przez łyżki stołowe na mieszaninie jaj, i top z kawałkami czerwonej papryki.
Piec w 350 przez 35 do 40 minut lub aż puffy i ustawić.