Pappardelle w kremie szafranowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Pappardelle w krem Szafran spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz nitki szafranowe, skórkę z cytryny, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pappardelle z warzywami wiosennymi i sosem śmietanowym, Pappardelle z łososiem i groszkiem w sosie śmietanowym Pesto, oraz Świeże Pappardelle z dyni i sosem śmietanowym tymiankowym.
Instrukcje
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem, roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i szafran i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka zmięknie, o 2 protokół.
Dodać śmietanę, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku; zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny i wanilią.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety.
Wyjąć 1/4 szklanki wody do gotowania, następnie odsączyć makaron i przenieść na patelnię z sosem.
Dodaj zarezerwowaną wodę do gotowania, parmezan i połowę szczypiorku i wrzucić do herbu.
Podawać posypane skórką z cytryny, pozostałym szczypiorkiem i serem.