Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim)

Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim)
Przepis Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim) może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 50 minut. Ta przystawka ma 1701 kalorii, 56g białka, oraz 98g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 6,5 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką pasilla chile, paprykę, uchwyt wołowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Salsa Ranchera (Sos Ranczo), Faszerowana wołowina (Carne o Posta Rellena), oraz Carne de Cerdo Rellena (wieprzowina faszerowana warzywami) dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku ziemniaków: zacznij od włożenia ziemniaków do dużego garnka. Zalej 8 szklankami zimnej wody i dodaj sól; woda powinna mieć trochę słony smak. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zredukować do wrzenia i gotować, aż będą miękkie po szturchnięciu widelcem lub nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Odcedź, a następnie zetrzyj, dodając mleko i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
4
Przełóż do miski i ostudź przez co najmniej godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Do nadzienia: w międzyczasie dodaj oliwę z oliwek na głęboką patelnię na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj cebulę, czosnek, kminek, oregano, paprykę, sól, pieprz i liść laurowy. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dodaj wołowinę i koncentrat pomidorowy, przykryj i zmniejsz ogień do średniego. Gotuj przez około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Zdejmij pokrywkę i wymieszaj; konsystencja powinna wyglądać jak gęste chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
9
Przełóż na patelnię i rozprowadź miksturę, aby szybko ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Montaż: zacznij od porcjowania schłodzonej mieszanki ziemniaczanej, około 8 uncji lub wystarczającej, aby po zwinięciu w kulkę wyglądała jak pomarańcza. Następnie weź piłkę i spłaszcz dłońmi, jednocześnie utrzymując kształt miseczki w jednej ręce. Następnie za pomocą łopatki do lodów napełnij ziemniaka nadzieniem mięsnym. Zamknij i zamknij obiema rękami. Powtórz ze wszystkimi kulkami ziemniaczanymi. Ustaw 3 płytkie Patelnie, jedną z myjką do jajek, a drugą z panko. Weź kulkę ziemniaczaną i włóż jajko, następnie do drobnego panko, z powrotem do jajka, a następnie do grubego panko. Po panierowaniu włóż je do lodówki, aby ujędrniły się, około 30 minut. Napełnij głęboki garnek mniej więcej do połowy olejem i podgrzej do około 350 stopni F. ostrożnie wrzuć kulki ziemniaczane do oleju i smaż partiami na złoty kolor, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Odcedź na ręcznikach papierowych i podawaj z salsą Ranchera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
12
Zacznij od podgrzania patelni z 5 łyżkami oliwy z oliwek i dodania papryczek chili i całych ząbków czosnku do tostów przez kilka minut. Następnie dodaj cebulę, paprykę, oregano, kminek, sól, pieprz i liść laurowy. Następnie dodaj świeże pomidory, przecier pomidorowy i wywar i zmniejsz o jedną trzecią na małym ogniu; zajmuje to około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Ostudzić przez 20 minut. Następnie umieść w blenderze i puree.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Podgrzej pozostałe 5 łyżek oliwy z oliwek na innej patelni. Przecedź sos przez sitko o drobnych oczkach i dodaj na patelnię. Smaż sos na gorącej patelni i zmniejsz, aż będzie gęsty, 15 do 20 minut. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki907papryka habaneroświeżo mielona wołowina (85 procent chudego do 15 procent tłuszczu)świeżo mielona wołowina (85 procent chudego do 15 procent tłuszczu)454papryka habanerokurczak lub wołowinakurczak lub wołowina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana paprykaposiekana papryka8trochę posiekanej cukiniiOlej roślinny lub rzepakowy, do smażeniaOlej roślinny lub rzepakowy, do smażenia227papryka habaneropulla chilepulla chile6do 8 jaj ubitych z 1/2 szklanki mlekado 8 jaj ubitych z 1/2 szklanki mleka5goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1porcja startego parmezanuprażony mielony kminekprażony mielony kminek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażony mielony kminekprażony mielony kminek1Spód: okruszki z herbatników grahamświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz454papryka habaneroguajillo chileguajillo chile2kgsZiemniaki Idaho, obrane i poćwiartowaneZiemniaki Idaho, obrane i poćwiartowane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Spód: okruszki z herbatników grahamRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepłe mlekociepłe mleko2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu10Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana hiszpańska cebulaposiekana hiszpańska cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1porcja startego parmezanusuche oreganosuche oregano9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweGruba bułka tarta pankoGruba bułka tarta panko9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobna bułka tarta pankodrobna bułka tarta panko227papryka habaneropasilla chilepasilla chile1porcja startego parmezanu1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany świeży pomidorposiekany świeży pomidor1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu680papryka habanero2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego454papryka habaneroniesolone masło, pokrojone w kostkęniesolone masło, pokrojone w kostkę4goździkiczosnek, całyczosnek, cały

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
kawa, śliwka, granat
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia86
Magazyn