Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim)

Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim)
Przepis Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim) może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 50 minut. Ta przystawka ma 1701 kalorii, 56g białka, oraz 98g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 6,5 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką pasilla chile, paprykę, uchwyt wołowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Salsa Ranchera (Sos Ranczo), Faszerowana wołowina (Carne o Posta Rellena), oraz Carne de Cerdo Rellena (wieprzowina faszerowana warzywami) dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku ziemniaków: zacznij od włożenia ziemniaków do dużego garnka. Zalej 8 szklankami zimnej wody i dodaj sól; woda powinna mieć trochę słony smak. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zredukować do wrzenia i gotować, aż będą miękkie po szturchnięciu widelcem lub nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Odcedź, a następnie zetrzyj, dodając mleko i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
Przełóż do miski i ostudź przez co najmniej godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Do nadzienia: w międzyczasie dodaj oliwę z oliwek na głęboką patelnię na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj cebulę, czosnek, kminek, oregano, paprykę, sól, pieprz i liść laurowy. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Dodaj wołowinę i koncentrat pomidorowy, przykryj i zmniejsz ogień do średniego. Gotuj przez około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Zdejmij pokrywkę i wymieszaj; konsystencja powinna wyglądać jak gęste chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
9
Przełóż na patelnię i rozprowadź miksturę, aby szybko ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Montaż: zacznij od porcjowania schłodzonej mieszanki ziemniaczanej, około 8 uncji lub wystarczającej, aby po zwinięciu w kulkę wyglądała jak pomarańcza. Następnie weź piłkę i spłaszcz dłońmi, jednocześnie utrzymując kształt miseczki w jednej ręce. Następnie za pomocą łopatki do lodów napełnij ziemniaka nadzieniem mięsnym. Zamknij i zamknij obiema rękami. Powtórz ze wszystkimi kulkami ziemniaczanymi. Ustaw 3 płytkie Patelnie, jedną z myjką do jajek, a drugą z panko. Weź kulkę ziemniaczaną i włóż jajko, następnie do drobnego panko, z powrotem do jajka, a następnie do grubego panko. Po panierowaniu włóż je do lodówki, aby ujędrniły się, około 30 minut. Napełnij głęboki garnek mniej więcej do połowy olejem i podgrzej do około 350 stopni F. ostrożnie wrzuć kulki ziemniaczane do oleju i smaż partiami na złoty kolor, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Odcedź na ręcznikach papierowych i podawaj z salsą Ranchera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
12
Zacznij od podgrzania patelni z 5 łyżkami oliwy z oliwek i dodania papryczek chili i całych ząbków czosnku do tostów przez kilka minut. Następnie dodaj cebulę, paprykę, oregano, kminek, sól, pieprz i liść laurowy. Następnie dodaj świeże pomidory, przecier pomidorowy i wywar i zmniejsz o jedną trzecią na małym ogniu; zajmuje to około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Ostudzić przez 20 minut. Następnie umieść w blenderze i puree.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Podgrzej pozostałe 5 łyżek oliwy z oliwek na innej patelni. Przecedź sos przez sitko o drobnych oczkach i dodaj na patelnię. Smaż sos na gorącej patelni i zmniejsz, aż będzie gęsty, 15 do 20 minut. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeżo mielona wołowina (85 procent chudego do 15 procent tłuszczu)świeżo mielona wołowina (85 procent chudego do 15 procent tłuszczu)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kurczak lub wołowinakurczak lub wołowina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana paprykaposiekana papryka8krewetki i żyłkiOlej roślinny lub rzepakowy, do smażeniaOlej roślinny lub rzepakowy, do smażenia2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pulla chilepulla chile6do 8 jaj ubitych z 1/2 szklanki mlekado 8 jaj ubitych z 1/2 szklanki mleka5goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany12 łyżeczki czosnku w proszkuprażony mielony kminekprażony mielony kminek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażony mielony kminekprażony mielony kminek13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.guajillo chileguajillo chile2kgsZiemniaki Idaho, obrane i poćwiartowaneZiemniaki Idaho, obrane i poćwiartowane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepłe mlekociepłe mleko2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina103 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana hiszpańska cebulaposiekana hiszpańska cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula12 łyżeczki czosnku w proszkusuche oreganosuche oregano9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweGruba bułka tarta pankoGruba bułka tarta panko9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobna bułka tarta pankodrobna bułka tarta panko2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pasilla chilepasilla chile12 łyżeczki czosnku w proszku1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany świeży pomidorposiekany świeży pomidor1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.niesolone masło, pokrojone w kostkęniesolone masło, pokrojone w kostkę4goździkiczosnek, całyczosnek, cały

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
kawa, śliwka, granat
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia86
Magazyn