Pané Frattau

Pané Frattau
Pané Frattau jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 17g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka pecorino romano, pomidory, bulion warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chleb Włoski Pane Bianco, Włoski chleb wielkanocny (Pane di Pasqua), oraz Włoski chleb wielkanocny-Pane di pasqua dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój świeże pomidory na kawałki, a następnie umieść świeże lub konserwowane pomidory w średniej wielkości rondlu z oliwą z oliwek, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku i liśćmi bazylii; Duś przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zawartość patelni przeprowadź przez młyn spożywczy, używając dysku z najmniejszymi otworami, do naczynia lub szklanej miski. Odcedzić sos do rondla i zmniejszyć na 5 minut. Smak soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Ustawić chleb carta da musica, 1 arkusz na raz, na dużym półmisku, zalać 1 szklanką bulionu i pozostawić do namoczenia przez 5 minut. Ostrożnie przenieść każdy arkusz chleba na indywidualne danie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
4
Na każdy arkusz wlać 1/4 jeszcze bardzo ciepłego sosu pomidorowego i rozprowadzić chochlą. Złóż zwisające kawałki chleba do wewnątrz, aby odtworzyć kształt samego naczynia. Postępuj zgodnie z tą procedurą ze wszystkimi 4 arkuszami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
5
Umieść średniej wielkości rondel z 3 szklankami zimnej wody na średnim ogniu. Gdy woda osiągnie wrzenia, dodać sól do smaku i ocet winny. Rozbij 1 jajko w wodzie i ostrożnie, za pomocą małej łyżki, złóż białko na żółtku; gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Na chleb i sos pomidorowy jednej z potraw przełożyć łyżeczką Uovo w camicii (jajko w koszulce). Powtórz tę samą procedurę z pozostałymi 3 jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Ocet WinnyOcet Winny
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Posypać obficie startym serem na 4 porcjach i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1
* Wszechstronny przaśny Sardyński flatbread pane carasau (carta da musica w języku włoskim) jest często używany jako podkład do innych potraw. W pane frattau, Zwykle chrupiące arkusze są zmiękczane za pomocą bulionu i przekształcane w makaron z lasagną, podtrzymujący warstwy sosu pomidorowego i sera pecorino.* Dzięki dużej populacji owiec na Sardynii, pecorino-ostry ser z owczego mleka - jest podstawą wyspy od wieków, często w postaci Fiore Sardo ("kwiat Sardynii"). W 1996 roku Pecorino Sardo — współczesny potomek fiore Sardo — otrzymał Europejską klasyfikację DOP ("produkt chronionego pochodzenia"), gwarantującą jego jakość i pochodzenie. (Ser ma nawet swoją oficjalną stronę internetową, www.pecorinosardo.it, podobnie jak fiore Sardo, www.fioresardo.it.) Pecorino Sardo występuje w dwóch głównych odmianach: świeżej i dojrzewającej. Świeża wersja ma gładką białą skórkę, miękką wewnętrzną teksturę i łagodny smak. Dojrzewające (lub" dojrzałe") Pecorino Sardo, użyte w tym przepisie, ma grubszą, ciemniejszą skórkę, jędrne i ziarniste wnętrze i ostry smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
Kilka Gałązek świeżej Mięty, Zerwane LiścieKilka Gałązek świeżej Mięty, Zerwane Liście
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
FlatbreadFlatbread
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2
Reprinted with permission from Foods of Sicily & Sardinia by Giuliano Bugialli©1996rizzoli New York
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn