Panko-Crusted Salmon
Panko-Crusted łosoś jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. Mieszanka klinów cytrynowych, pietruszki, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. 67 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest znakomite. Spróbuj Panko-crusted Salmon, Dijon i Panko-Crusted Salmon, oraz Panko Crusted Miód Musztarda Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
W małej misce wymieszać panko, natkę pietruszki, skórkę z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Skropić oliwą i mieszać, aż okruchy będą równomiernie pokryte. Odstawić.
Ułóż filety z łososia, skórą do dołu, na desce. Obficie posmarować wierzch filetów musztardą, a następnie obficie posypać solą i pieprzem. Na każdy filet z łososia wcisnąć masę panko na wierzchu musztardy. Musztarda pomoże Panko przylegać.
Rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu w 12-calowej patelni żeliwnej lub dużej ciężkiej, żaroodpornej patelni. Gdy olej jest bardzo gorący, dodaj filety z łososia, skórkę w dół i zapieczętuj przez 3 do 4 minut, bez obracania, aby brązową skórę.
Przenieść patelnię do gorącego piekarnika na 5 do 7 minut, aż łosoś jest prawie gotowane i panko jest rumiane.
Wyjąć z piekarnika, przykryć folią aluminiową i odstawić na 5 do 10 minut.
Łososia podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej z klinami cytrynowymi.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.