Panierowane, Smażone, Delikatnie Przyprawione Tofu
Panierowane, smażone, delikatnie przyprawione Tofu zajmuje z grubsza 30 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 271 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Za 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ten przepis jest lubiany przez 440 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, sól, wyjątkowo twarde tofu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 58%. Spróbuj Pieczony Panierowany Kurczak Tofu (Wegański), Pieczony Panierowany Kurczak Tofu (Wegański), oraz Panierowane Tofu pieczone w piekarniku z sosem grzybowym Portobello dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pokrój sprasowane tofu na plastry o grubości 1/2 cala; następnie ponownie pokrój w patyczki o szerokości 1/2 cala.
Umieść tofu w misce i polej bulionem. Odstawić do namoczenia.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, drożdże, sól, pieprz, szałwię i cayenne.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Usuń paluszki tofu z bulionu i wyciśnij z nich większość (ale nie wszystkie) płynu.
Rolki w panierce. (Może być konieczne dwukrotne zwinięcie patyczków, aby uzyskać dość suchą zewnętrzną warstwę panierki.)
Umieść tofu na gorącym oleju; smażyć, aż będzie chrupiące i zrumienione ze wszystkich stron.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju.