Panforte

Panforte
Panforte może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 36 i kosztuje 33 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Mieszanka cukru, naturalnego kakao w proszku, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Panforte, Panforte, oraz Czekoladowy Panforte dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (300 stopni F, jeśli używasz piekarnika konwekcyjnego). Obficie nasmaruj boki kwadratowej patelni do pieczenia o średnicy 8 cali (najlepiej z Pam). U dołu wyłożyć 1 kawałek papieru ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
W średniej misce przesiać mąkę, kakao, cynamon, ziele angielskie, goździki i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W dużym rondlu połącz cukier i miód. Gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie się gotować. Gdy mieszanina jest gotowanie, zatrzymać mieszanie i niech gotować, aż termometr Candy rejestruje 238 stopni F do 240 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Przesuń patelnię z ognia i dodaj mieszaninę mąki, orzechy laskowe, migdały i morele. Mieszać aż do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Pracując szybko, zeskrobaj mieszaninę na przygotowaną patelnię i rozprowadź ją na równą warstwę. Wierzch z pozostałym kawałkiem papieru ryżowego. Używając szpachelki offsetowej, mocno naciśnij papier, aby uzyskać równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Piec przez 28 do 30 minut (21 do 22 minut w przypadku piekarnika konwekcyjnego), aż nadzienie lekko bulgotnie na brzegach. Nadal będzie wyglądać miękko i bardzo mokro, ale ustawi się, gdy ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na noc).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
8
Aby służyć, Uruchom nóż wokół krawędzi patelni i odwróć na deskę do krojenia. Za pomocą dużego noża pokrój panforte na 3 paski i pokrój każdy pasek na 12 równych kawałków. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn