Pandan Chiffon Cake

Pandan Chiffon Cake
Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 125 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka jaj, liście pandan, mąka ciasto, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pandan Chiffon Cake, Ciasto kokosowo-pandanowe, oraz Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. dolna linia 10-calowej patelni z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Umieść posiekane liście pandanu w maszynce i dodaj 2 łyżki wody. Mieszaj, aż liście zostaną sproszkowane, około 1 minuty (dodaj dodatkową łyżkę wody, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, aby ją wymieszać). Przecedzić mieszaninę przez gazę, ściskając mocno, aby wydobyć jak najwięcej soku. Powinieneś mieć 3 do 4 łyżek soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
3
W dużej misce, ubij 6 żółtek z 1/2 szklanki cukru, aż bardzo lekkie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ubić olej do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Ubij w mleku kokosowym, ekstrakt pandan, i 3 łyżki soku pandan aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Delikatnie ubić mieszaninę mąki do mieszaniny pandan, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w mocowanie do ubijania, ubijaj 9 białek na średniej prędkości, aż staną się pieniste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj krem z kamienia nazębnego, zwiększ prędkość do średniej i kontynuuj bicie, aż beza zacznie wyglądać nieprzezroczysto. Zwiększ prędkość do średnio wysokiej i powoli dodaj pozostały 1/2 szklanki cukru. Kontynuuj bicie, aż beza osiągnie sztywny, ale nie suchy szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
9
Złóż 1/3 bezy na ciasto, aż do połączenia. Ostrożnie złożyć pozostałą bezę w dwóch etapach, aż do połączenia, uważając, aby nie opróżnić bezy.
10
Wlać ciasto do ungreased 10-calowy patelni rurki i piec, aż ciasto będzie złoty na górze, zestaw, i długi szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół. Całkowicie fajne ciasto na patelni, około 2 godzin. Odwróć na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn