Paluszki z kurczaka w sosie pomidorowo-Jalapeño
Paluszki z kurczaka z sosem pomidorowo-Jalapeno mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,76 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 35g białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz wykonane tłuszczu boczek, do 2 jalapeño chiles, mąka kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Paluszki z kurczaka w sosie cytrynowym, SOS Pomidorowo-Jalapeno Enchilada, oraz Paluszki Z Kurczaka W Sosie Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć kurczaka do dużej miski i przykryć maślanką. Wymieszać z ostrym sosem. Odstawić do marynowania na 10 minut do 1 godziny.
W niereaktywnej patelni średniej, rozgrzać oliwę z oliwek na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż zmięknie, o 4 protokół.
Dodaj jalapeos, zwiększyć ogień do umiarkowanie wysokiej i gotować, aż chiles więdną, o 2 protokół.
Dodaj pomidory i gotuj, często mieszając, aż sos zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na umiarkowanym ogniu przez około 5 minut.
Dodać 1 łyżkę oleju roślinnego i zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiej.
Dodać połowę okry i smażyć, potrząsając patelnią, aż okra będzie jasnozielona i po prostu miękka, około 4 minut.
Okra przełożyć na talerz.
Na patelnię dodać 1/2 łyżki oleju i usmażyć pozostałą okrę. Doprawić solą.
Umieść mąkę kukurydzianą na dużym, płytkim talerzu.
Kurczaka wyjąć z maślanki i lekko wstrząsnąć. Potrawy przyprawić solą i zagrzebać w mączce kukurydzianej.
W tej samej patelni żeliwnej roztopić 1 łyżkę masła w 2 łyżkach oleju roślinnego na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj kurczaka ofert na patelni bez tłoku i smażyć, aż lekko rumiane i chrupiące, o 3 protokół na stronę. Wyreguluj ciepło, jeśli olej będzie zbyt gorący.
Kurczaka odcedzić na papierowych ręcznikach i usmażyć resztę, używając pozostałej 1/2 łyżki oleju roślinnego i 1 łyżki masła.
W międzyczasie podgrzej sos pomidorowy. Łyżkę sosu na talerze i umieścić kurczaka i okra obok niego.
Udekoruj klinami cytryny lub przekaż je osobno.