Paluszki z ciasta rybnego
Fish cake fingers może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis z BBC Good Food ma 30 fanów. Mieszanka oleju słonecznikowego, jajek, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Paluszki Rybne, Domowe paluszki rybne, oraz Pieczone Paluszki Rybne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dzieci: pisanie pogrubioną czcionką jest dla was dorosłych: reszta jest dla was. Zrób trochę zacieru. Wrzucić ziemniaki do garnka z zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 10 minut, a następnie obniżyć ogień i wrzucić łososia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 3-5 minut więcej, aż ryba jest gotowane. Podnieś rybę na talerz za pomocą łyżki szczelinowej. Kontynuuj gotowanie ziemniaków do miękkości, a następnie odcedzić. Wrzuć ziemniaki do miski i pozwól dziecku je rozgnieść.
Płatki ryb. Podczas gdy ziemniaki gotować, oderwać skórę z filetów makreli i dostać dziecko do płatków mięsa w małej misce mogą smakować niektóre w tym momencie, jeśli chcą.
Dodać skórkę z cytryny do ziemniaka, i rozgnieść trochę więcej. Następnie dodać wszystkie płatków ryb i wymieszać razem dobrze dont worry about breaking up the fish. Jeśli chcesz, podziel mieszankę na pół i dodaj dowolne dorosłe składniki na tym etapie. Pozostaw do ostygnięcia.
Rozwałkować na długie kiełbaski. Lekko mąkę powierzchnię i rozbić jajka do naczynia. Poproś dziecko, aby ubijało je podczas przechylania bułki tartej do innego naczynia. Następnie poproś o podzielenie zacieru na osiem i rozwałkuj je na mące do długich, tłustych cylindrów.
Zanurz je w jajku. Pracując metodycznie, ostrożnie zwijamy kiełbaski w jajku.
Płaszcz w chrupiącej bułce tartej. Gdy kiełbaski są całkowicie pokryte jajkiem, zwinąć je w bułce tartej, upewniając się, że są dobrze pokryte. Palce można teraz przechowywać w lodówce przez 2-3 dni lub zamrażać przez 1 miesiąc. Gotować z zamrożonych,
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Skropić oliwą z oliwek na palcach ciasta rybnego i piec przez 25-30 minut, aż gotowane przez i złoty.
Niech dorosły je ugotuje.
Rozgrzać olej na patelni i gotować paluszki partiami. Skwierczeć je przez 8-10 minut, obracając regularnie, aż całkowicie złocisty, a następnie podnieść je na papier kuchenny do odsączenia. Trzymaj je ciepłe w niskim piekarniku, podczas gdy gotujesz resztę.
Zrobić smaczny sos. Podczas gotowania palców dziecko może wymieszać majonez z sokiem z cytryny i czosnkiem, a następnie nakłonić je do przechyłu w małym naczyniu.
Podawać paluszki z ciasta rybnego na talerzu z groszkiem, rukolą i odrobiną Dipu majonezowego na boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku