Paluszki chlebowe z wędką i kołowrotkiem
Rod and Reel Breadsticks mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji po 225 kalorii , 1 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 72 centy za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką masło, parmezan, nasiona sezamu i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Bacon Wrapped Breadsticks , Natural Baby Food: Cauliflower Breadsticks i White Bean and Garlic Soup with Spinach and Crispy Prosciutto and Rosemary-Garlic Toasts .
Instrukcje
Podziel ciasto na wałki; odłóż sześć. Rozwiń pozostałe wałki; skręć każdy, aby utworzyć 14-calowy sznurek.
Połóż liny w odstępach 10 cm na nieposmarowanych blachach do pieczenia przeznaczonych do prętów.
W przypadku rolek umieść zwiniętą rolkę 1-1/2 cala od końca pręta, zwiniętym końcem dotykającym pręta. Ściśnij ciasto pręta i rolki razem, aby je uszczelnić.
Wymieszaj masło z solą czosnkową i posmaruj ciasto.
Posyp parmezanem i ziarnami sezamu.
Piec w temperaturze 375° przez 12-14 minut lub do uzyskania złotego koloru. Lekko ostudzić; ostrożnie wyjąć z foremek.