Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Paella " Puerto Rico może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $7.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 792 kalorie, 59G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka oleju z pestek winogron, soli, pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Clicquot Rico, Rico Rodriguez' s mom ' s Chicken Tacos, oraz Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Posmaruj 1 łyżkę oleju na ośmiornicy (zachowując resztę), dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj do garnka z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Dusić, aż ośmiornica jest gotowane przez, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ośmiornica
1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Wyjmij ośmiornicę do płytki narzędziowej, aby odsączyć i odstaw na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ośmiornica
3
Wyjąć głowę i nogi ośmiornicy, podzielić na pół, następnie pokroić i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ośmiornica
4
Dodaj szafran do 1/2 szklanki ciepłej wody i odstawić na 10 minut, aby pozwolić mu " kwitnąć."
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Rozgrzać pozostały olej z pestek winogron na średnim ogniu w 16-calowej patelni paella. Brąz chorizo ze wszystkich stron i wyjąć na talerz użytkowy. Kawałki kurczaka opłukać i wyjąć na ten sam talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać cebulę na patelnię i podsmażyć, aż będzie przezroczysta, następnie dodać czosnek i delikatnie gotować, aż zmięknie, monitorując, aby upewnić się, że się nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj białe wino i pozwól, aby większość z nich odparowała. Wymieszać z papryką, pietruszką, filiżanką kwitnącego szafranu i bulionem z kurczaka i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Odstawić chorizo i kurczaka na patelnię i dodać ośmiornicę. Wymieszać z ryżem, solą i pieprzem i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować bez mieszania przez około 20 minut, następnie dodać małże i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)
Piersi Bażanta Jeśli)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Pudełko Suszonego Spaghetti
Ośmiornica
Uncje Płynu świeżej Wody
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Szafran
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Niech gotować, aż małże otworzyć, o 7 protokół, a następnie wyjąć je na talerzu użytkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
9
Dodaj krewetki do garnka, okładka, i gotować, aż zmienią się różowe i nieprzezroczyste, o 5 protokół, a następnie usunąć krewetki na półmisku narzędzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Podawać na patelni i posypać świeżą kolendrą. Ułóż krewetki i małże na górze.