Paella " Puerto Rico

Paella
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Paella " Puerto Rico może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $7.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 792 kalorie, 59G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka oleju z pestek winogron, soli, pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Clicquot Rico, Rico Rodriguez' s mom ' s Chicken Tacos, oraz Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posmaruj 1 łyżkę oleju na ośmiornicy (zachowując resztę), dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj do garnka z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Dusić, aż ośmiornica jest gotowane przez, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
OśmiornicaOśmiornica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Wyjmij ośmiornicę do płytki narzędziowej, aby odsączyć i odstaw na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
3
Wyjąć głowę i nogi ośmiornicy, podzielić na pół, następnie pokroić i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
4
Dodaj szafran do 1/2 szklanki ciepłej wody i odstawić na 10 minut, aby pozwolić mu " kwitnąć."
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Rozgrzać pozostały olej z pestek winogron na średnim ogniu w 16-calowej patelni paella. Brąz chorizo ze wszystkich stron i wyjąć na talerz użytkowy. Kawałki kurczaka opłukać i wyjąć na ten sam talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać cebulę na patelnię i podsmażyć, aż będzie przezroczysta, następnie dodać czosnek i delikatnie gotować, aż zmięknie, monitorując, aby upewnić się, że się nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj białe wino i pozwól, aby większość z nich odparowała. Wymieszać z papryką, pietruszką, filiżanką kwitnącego szafranu i bulionem z kurczaka i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Odstawić chorizo i kurczaka na patelnię i dodać ośmiornicę. Wymieszać z ryżem, solą i pieprzem i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować bez mieszania przez około 20 minut, następnie dodać małże i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
OśmiornicaOśmiornica
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
SzafranSzafran
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Niech gotować, aż małże otworzyć, o 7 protokół, a następnie wyjąć je na talerzu użytkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
9
Dodaj krewetki do garnka, okładka, i gotować, aż zmienią się różowe i nieprzezroczyste, o 5 protokół, a następnie usunąć krewetki na półmisku narzędzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Podawać na patelni i posypać świeżą kolendrą. Ułóż krewetki i małże na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia39
Magazyn