Pad Thai (Tajski Smażony Makaron Ryżowy)
Pad Thai (Thai Fried Rice Noodles) jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ketchup, krewetki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Andy Ricker ' s Phat Thai (smażony makaron ryżowy z krewetkami, Tofu i orzeszkami ziemnymi), Thai Star Thai Smażony Ryż, oraz Pad Thai Zoodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz paluszki ryżowe i wrzącą wodę w misce; odstawić 10 minut lub do miękkości.
Połączyć sos rybny, ketchup, cukier i 3 łyżki wody w misce; dobrze wymieszać. Odstawić.
Połączyć orzeszki ziemne, zielona cebula, kolendra, i pieprz w misce; dobrze wymieszać. Odstawić.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick lub wok na średnim ogniu.
Dodaj krewetki, i stir-fry 1 1/2 protokół.
Usuń krewetki z patelni; odstawić, i ogrzać.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Dodać czosnek; smażyć 30 sekund.
Dodać jajka; smażyć 2 minuty.
Dodać paluszki ryżowe i mieszankę sosu rybnego; Stir-fry 3 protokół. Krewetki powrót na patelnię; dodaj kiełki fasoli, i stir-fry dodatkowe 30 sekund. Łyżka 2 szklanki mieszaniny na każdym z 6 talerzy; top każdy z 2 łyżki mieszanki orzeszków ziemnych, i służyć z wapna klinów.