Pad Thai (Makaron Smażony W Stir-Fried)

Pad Thai (Makaron Smażony W Stir-Fried)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pad Thai (smażony makaron). Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.48 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 388 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz makaron ryżowy, extra-firma tofu, orzeszki ziemne, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Andy Ricker ' s Phat Thai (smażony makaron ryżowy z krewetkami, Tofu i orzeszkami ziemnymi), Pad Thai Zoodles, oraz Thai Stir Fry Noodles-Pad See Ew.

Instrukcje

1
Przykryć makaron ciepłą wodą i moczyć przez 30 do 45 minut lub aż zmięknie, ale nie papkowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
2
Odcedzić i wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
W woku lub dużej garnku podgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodać czosnek i Stir-fry 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodaj krewetki i stir-fry 2 do 3 minut lub tylko do różowego i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Dodaj tofu i wrzucić, aż lekko pokryte olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodać jajka i jajecznicę. Złóż zmiękczony makaron, sos rybny, ocet, 1/4 szklanki wody, brązowy cukier, i papryka i wrzucić na około 2 minut lub aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos RybnySos Rybny
MakaronyMakarony
PaprykaPapryka
OcetOcet
WodaWoda
JajkoJajko
8
Dodaj szalotki i kiełki fasoli i ciepła przez. Ułóż na dużym talerzu i udekoruj czerwoną papryką, orzeszkami ziemnymi i klinami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Zielona CebulaZielona Cebula
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
WapnoWapno

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn