Pączki z galaretką
Jelly Donuts mogą być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 162 kalorie , 1 g białka i 15 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 48 osób i kosztuje 11 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, ciepłe mleko, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 8% . Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Podobne przepisy obejmują glazurowane masło orzechowe i pączki z galaretką… z galaretką Chia z truskawkami i rabarbarem , pączkami z galaretką i pączkami z galaretką .
Instrukcje
Do miski miksera wlej ciepłe mleko.
Do miski dodaj cukier, sól, wanilię i jajka i wymieszaj, aż składniki się połączą.
Dodaj 2 szklanki mąki i wymieszaj za pomocą haka do wyrabiania ciasta, aż do połączenia się składników, zatrzymując się, aby zeskrobać ciasto z miski. (Ciasto będzie lepkie; jeśli jest zbyt mokre, dodaj pozostałą 1/4 szklanki mąki.)
Dodaj masło i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Posmaruj dużą miskę olejem roślinnym; dodać ciasto i przykryć folią.
Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na całą noc.
Wykrawać pączki: 2 blachy wyłożyć pergaminem i posypać mąką. Oprósz czystą powierzchnię mąką; wyłożyć ciasto na powierzchnię. Ciasto podsypujemy mąką, następnie delikatnie rozklepujemy, żeby łatwiej było się wałkować. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na grubość około 1/2 cala.
Pokrój ciasto na krążki o średnicy 1 1/2 cala za pomocą foremki do ciastek; przenieść na przygotowane blachy do pieczenia. Zroluj skrawki i wytnij więcej krążków. Okrągłe ciasto oprósz delikatnie mąką, przykryj folią i odstaw na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Podgrzej 2 do 3 cali oleju roślinnego w dużym garnku, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu zarejestruje 360 stopni F. Pracując partiami, smaż pączki, obracając, aż uzyskają złoty kolor, łącznie od 1 do 1 1/2 minuty. Za pomocą szczypiec lub skimmera wyjmij na papierowe ręczniki, aby je odsączyć.
Napełnij galaretką: Załóż rękaw cukierniczy z okrągłą końcówką 1/8 cala; umieść torebkę w szklance i zawiąż otwarty koniec nad szkłem. Napełnij torebkę galaretką. Włóż końcówkę ciasta do boku pączka i delikatnie ściśnij, aby wypełnić. Powtórz z pozostałymi pączkami. Posyp cukrem cukierniczym i podawaj na ciepło. Zdjęcie: David A. Land