Owocowa zieleń z pomarańczowym winegretem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Owocowe zielenie z pomarańczowym winegretem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka musztardy, belgijskiej endywii, liści rukwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Mieszane warzywa z sokiem pomarańczowym Vinaigrette, Wiosenne warzywa z pomarańczą-koper włoski Vinaigrette, oraz Sałatka warzywno-ziołowa z pomarańczowym imbirem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzeć 1 łyżeczkę skórki z pomarańczy; odstawić startą skórkę na bok. Pomarańcze obrać i przekrój 3; odstawić na bok. Wyciśnij tyle soku z pozostałych 2 pomarańczy, aby odmierzyć 1/2 szklanki soku.
Sok i miód połączyć w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 8 minut lub aż mieszanina jest zmniejszona do 1/3 szklanki, mieszając od czasu do czasu. Chłodna mieszanka soku.
Połącz schłodzoną mieszaninę soku, startą skórkę pomarańczową, ocet i musztardę w słoiku. Przykryć szczelnie i energicznie wstrząsnąć.
Połączyć rukolę, rukolę i endywia w salaterce; dodać mieszaninę soku i wrzucić delikatnie do herbu. Ułóż mieszankę zieleni równomiernie na 4 talerzach sałatkowych; top z pomarańczowymi sekcjami i plastrami truskawek.