Owoce tropikalne z sosem rumowym i kruchym Chile-Macadamia
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 858 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,91 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać ananas, Chile-macadamia kruche, chili w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiący Kurczak z orzechów Macadamia nad paellą z owoców tropikalnych, Tropical Banana Splits, oraz Kokosowe lizaki z kurczaka z tropikalnym ketchupem i sosem Anaheim Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem rum, wrzącą gorącą wodę i wanilię. Cukier ugotować w 3-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, powoli mieszając widelcem, aż stopi się i blado złocisty. Gotować karmel bez mieszania, obracając patelnię, aż będzie głęboki złoty.
Wyjmij patelnię z ognia i ostrożnie wymieszaj mieszaninę rumu (karmel stwardnieje i energicznie paruje). (Patelnia jest usuwana z płomienia, aby zapobiec zapaleniu się alkoholu. Jeśli się zapali, po prostu pozwól płomieniom wypalić się na własną rękę.) SOS dusić na gładko.
Zdjąć patelnię z ognia i gdy bąbelki ustąpią wymieszać z masłem. SOS chłodny do temperatury pokojowej.
Przygotuj grill do gotowania.Stojąc mango w pozycji pionowej, wyciąć 1 wzdłużny plasterek z każdej szerokiej strony mango (uważaj, ponieważ obrane mango jest śliskie) i wyrzucić dół.
Pokrój każdą papaję w połowie wzdłuż na trzecie.
Stojący ananas w pozycji pionowej, pokrojony wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala.
Posypać wszystkie owoce lekko na 1 stronie chili w proszku.
Grill owoce na dobrze naoliwionym stojaku zestaw 5 do 6 cali nad świecącymi węglami, aż pojawią się znaki grilla, około 1 minuty. Obróć owoce i grilluj jeszcze 1 minutę.
Przenieść do deski do krojenia i pokroić na ozdobne kawałki.
Grubo posiekać trzy czwarte kruche, rezerwując resztę do dekoracji.
Do każdego z 8 dań wrzucamy po 3 gałki lodów i polewamy grillowanymi owocami i sosem.
Posypać kawałki posiekane kruche i udekorować większymi kawałkami kruche i Kokosowe.
* SOS rumowy można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Jeśli sos jest zbyt gęsty, doprowadzić do temperatury pokojowej.