Overnight Chicken Enchilada Bake
Overnight Chicken Enchilada Bake może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako danie główne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, zieloną cebulę, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chicken Enchilada Bake, Chicken Enchilada Bake, oraz Chicken Enchilada Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia i 16x12-calowy arkusz folii z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka; gotować 3 do 4 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z zupą, śmietaną i chiles.
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu enchilada w spryskanym naczyniu do pieczenia. Ułóż połowę kawałków tortilli na sosie, nakładając się w razie potrzeby. Łyżką i rozprowadzić 1 szklankę sosu enchilada równomiernie na tortille.
Rozłóż połowę mieszanki kurczaka na sosie. Wierzch z 1 szklanką sera. Powtórz warstwy, zaczynając od kawałków tortilli. Przykryć szczelnie rozpyloną folią. Przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Piec pokryte 30 minut. Odkryj naczynie do pieczenia; piec dodatkowe 20 do 25 minut lub aż sos jest bąbelkowy i ser zaczyna brązowieć.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.