Ostrygi Rockefeller
Ostrygi Rockefeller wymaga około 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 60 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka masła, ostrygi na pół powłoki, cayenne, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ostrygi Rockefeller, Ostrygi Rockefeller, oraz Ostrygi Rockefeller dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić razem rukolę, szpinak, zielenina szalotka, pietruszka, seler, i 1 łyżka plus 1 łyżeczka bułki tartej w misce. Roztopić masło w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, następnie dodać mieszaninę rukoli i gotować, mieszając, aż szpinak zwiędnie, 1 do 2 protokół. Wymieszać Pernod, cayenne i sól i pieprz do smaku, a następnie przenieść mieszaninę do miski i schłodzić, przykryte, aż ostygnie, o 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Podczas gdy mieszanka rukoli dreszcze, gotować boczek w oczyszczonej patelni na umiarkowanym ogniu, obracając, aż chrupiące, a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych i drobno pokruszyć.
Rozłóż 5 filiżanek soli koszernej w dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości) i nestle ostrygi (w skorupkach) w nim. Łyżka rukoli wymieszać równomiernie na ostrygi, następnie top z boczkiem i posypać pozostałą łyżką plus 2 łyżeczki bułki tartej.
Piec ostrygi, aż krawędzie ostryg zaczną się zwijać, a bułka tarta będzie złota, około 10 minut.
Ciepłe ostrygi podawać w skorupkach, zalane koszerną solą (ok. 5 szklanek), na półmisku.