Ostrygi Florentyna
Ten przepis służy 24 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. 51 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz śmietanę, bułkę tartą, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ostrygi Pieczone Florentyna, Egg Florentine, oraz Ryż Florencki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak do 6 cali poniżej elementu brojlerów i podgrzej brojlery do wysokości.
Masło ciepła w dużej patelni non stick na średnim ogniu, gdy masło stopi dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż miękkie, o 4 protokół.
Dodaj białe wino i szpinak dla niemowląt i przykryj pokrywką.
Pozostawić na parze, aż szpinak zwiędnie, około 4 minut, następnie zdjąć pokrywkę i mieszać, aż cała ciecz odparuje, około 4 minut dłużej
Do masy szpinakowej dodać śmietanę i parmezan, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mieszaninę szpinaku podzielić między ostrygi shucked (około 1 łyżka stołowa na ostrygę), a następnie top z bułką tartą (około 1/2 łyżeczki na ostrygę).
Umieść ostrygi na patelni do pieczenia lub patelni i umieść w nagrzanym piekarniku, aż bułka tarta będzie brązowa, około 6 minut.