Ostateczny makijaż: lody waniliowe
Ostateczny makijaż: lody Vanillan może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 154 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z BBC Good Food wymaga żółtek jaj, kartonu półtłuszczowego crème fraîche, truskawek i pełnotłustego mleka. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 28%. Podobne przepisy to Ultimate vanillan ice cream, Lody Vanillan (plus kawa i deser z lodami vanillan), oraz Makijaż Lody Malinowe.
Instrukcje
Zamrozić Pojemnik Z Maszyny do lodów na dzień przed zrobieniem lodów (jeśli maszyna tego wymaga). Następnego dnia wymieszaj cukier, budyń w proszku i mąkę kukurydzianą z 2 łyżkami mleka, aby uzyskać cienką pastę. Ubić w żółtkach.
Resztę mleka wlać do garnka, zeskrobać nasiona wanilii, dodać strąk, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Wlej to powoli na mieszankę mąki kukurydzianej, mieszając cały czas. Oczyścić patelnię, a następnie wlać z powrotem mieszaninę mleka i wanilii. Gotować na średnim ogniu, mieszając cały czas, aż po prostu dojdzie do wrzenia i jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki.
Zdjąć z ognia, wymieszać z crme frache, a następnie wlać do miski.
Umieść na powierzchni kawałek papieru odpornego na tłuszcz, aby zapobiec tworzeniu się skóry, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Wstawić do lodówki, aż ostygnie na co najmniej 4-5 godzin (najlepiej na noc).
Z kremu wyjmij papier i wanilię, a następnie przelej krem do dzbanka. Włącz maszynę do lodów, a następnie powoli wlej krem. Pozostawić do ubijania na 10-30 minut (w zależności od maszyny). Po zatrzymaniu, łyżkę do plastikowego pojemnika, przykryć folią spożywczą i pokrywką, a następnie zamrozić na co najmniej 3-4 godziny. (Będzie przechowywać do 1 miesiąca. Nie zamrażać ponownie.) Aby uzyskać najlepszy smak, wyjmij z zamrażarki i zmiękcz w lodówce na 1-1 godzin przed podaniem.
Podawać ze świeżymi owocami.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody Vanillan świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.