Ostateczny makeover: kurczak korman jest indyjski przepis, który służy 4. To danie główne ma 413 kalorii, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielony maczuga, cebula, cm kawałek korzenia imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. The ultimate makeover: Chicken pie, The ultimate makeover: Coronation chicken, oraz The ultimate makeover: Chicken Caesar salad są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w głębokiej patelni lub woku. Wrzucamy cebulę, następnie smażymy na średnim ogniu przez około 12-15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż uzyskamy złoty kolor, a patelnia będzie lepka Na spodzie. Podczas gotowania, posiekać czosnek i imbir. Rozciąć każdą kapsułkę kardamonu na tyle głęboko, aby odsłonić maleńkie nasiona.
Jedną trzecią przełożyć do małego blendera wraz z czosnkiem, imbirem i 2 łyżkami wody. Whizz razem, aby pasta, która jest tak gładka, jak można uzyskać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Odstawić cebulę na patelnię do ognia, dodać pozostały olej, strąki kardamonu i laskę cynamonu, następnie smażyć przez kilka minut. Wymieszać z kurczakiem, mieloną kolendrą, 1 łyżeczką garam masala, maczugą i czarnym pieprzem, następnie smażyć przez kolejne 2 min. Rezerwa 3 łyżki jogurtu, następnie powoli zacząć dodawać resztę, 1 łyżka na raz, mieszając między każdą łyżką. Gdy wszystkie jogurty znikną, wymieszaj pastę onionową i smaż przez 2-3 min. Wymieszać 150 ml wody, następnie mleko. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić, pod przykryciem, przez 20 minut, rozrzucając w Chilli przez ostatnie 5 minut, w tym czasie kurczak powinien być bardzo delikatny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwiat Muszkatołowy
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Kardamon
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Usuń strąki kardamonu i cynamon. Smaki łagodniejsze tym bardziej, jeśli są przechowywane przez noc. Po delikatnym podgrzaniu, w razie potrzeby spryskaj odrobiną wody, aby rozluźnić SOS korma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon
SOS Korma
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Zakończyć mieszając posiekaną kolendrę. Smak i dodać trochę soli, jeśli chcesz. Zawirować w reserved jogurt. Łyżka korma do miski, rozrzucić kilka migdałów na każdej porcji z posypką pozostałych garam masala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Jules Taylor Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.