Osso Buco
Osso Buco może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 49g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.66 za porcję. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Przepis ten zachwycił 684 osoby. Jeśli masz pancetta, czosnek, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to OSSO BUCO, Osso Buco, oraz Osso Buco.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Podgrzać holenderski piekarnik na górze pieca na średnim ogniu przez około pięć minut.
Dodać pancetta na patelnię, gotować, od czasu do czasu mieszając.
Gdy pancetta jest chrupiące i większość tłuszczu jest renderowane (około 5 minut gotowania), zdjąć pancetta na talerzu pokrytym ręcznikiem papierowym i odstawić.
Jeśli to konieczne, odcedzić wszystkie oprócz dwóch łyżek tłuszczu z patelni.
Trzonki obtoczyć w mące, brązowo na patelni: dobrze doprawić trzon cielęcy solą i pieprzem. Golonki cielęce przecedzić przez mąkę, otrząsnąć nadmiar i dodać mięso do gorącego tłuszczu na patelni.
Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować mięso z każdej strony, aż dobrze rumiane (około 5 minut na stronę).
Wyjąć trzonki na talerz, odstawić.
Dodaj cebulę, marchew i seler do holenderskiego piekarnika. Ugotować mieszankę cebuli, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta (około pięciu minut) i wrzucić czosnek i tymianek.
Kontynuuj gotowanie, aż warzywa zaczną się brązowieć (około 10 minut).
Włożyć na patelnię, dodać wino i wywar:
Dodać trzonki i pancetta z powrotem do patelni.
Wlej wino, a następnie dodaj tyle bulionu, aby uzyskać trochę więcej niż połowę boku trzonu.
Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć patelnię i włożyć do piekarnika, aby gotować, aż mięso będzie miękkie, około godziny do półtorej godziny.
Połącz składniki gremolaty, umieść w osobnym małym naczyniu.
Podawać na wierzchu risotto lub polenty.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Osso Buco w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.