Osso Buco może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 49g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.66 za porcję. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Przepis ten zachwycił 684 osoby. Jeśli masz pancetta, czosnek, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to OSSO BUCO, Osso Buco, oraz Osso Buco.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Podgrzać holenderski piekarnik na górze pieca na średnim ogniu przez około pięć minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2
Dodać pancetta na patelnię, gotować, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Gdy pancetta jest chrupiące i większość tłuszczu jest renderowane (około 5 minut gotowania), zdjąć pancetta na talerzu pokrytym ręcznikiem papierowym i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Jeśli to konieczne, odcedzić wszystkie oprócz dwóch łyżek tłuszczu z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Trzonki obtoczyć w mące, brązowo na patelni: dobrze doprawić trzon cielęcy solą i pieprzem. Golonki cielęce przecedzić przez mąkę, otrząsnąć nadmiar i dodać mięso do gorącego tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Goleń Cielęcy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Gruby Czerwony Cukier
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować mięso z każdej strony, aż dobrze rumiane (około 5 minut na stronę).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Wyjąć trzonki na talerz, odstawić.
1
Dodaj cebulę, marchew i seler do holenderskiego piekarnika. Ugotować mieszankę cebuli, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta (około pięciu minut) i wrzucić czosnek i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Kontynuuj gotowanie, aż warzywa zaczną się brązowieć (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3
Włożyć na patelnię, dodać wino i wywar:
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodać trzonki i pancetta z powrotem do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Wlej wino, a następnie dodaj tyle bulionu, aby uzyskać trochę więcej niż połowę boku trzonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć patelnię i włożyć do piekarnika, aby gotować, aż mięso będzie miękkie, około godziny do półtorej godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
1
Połącz składniki gremolaty, umieść w osobnym małym naczyniu.
Osso Buco w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.