Orzo ze szpinakiem i czerwoną papryką
Orzo ze szpinakiem i czerwoną papryką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, parmezan, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Orzo z papryką i szpinakiem, Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, oraz Orzo-papryka faszerowana.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać orzo i doprowadzić do wrzenia. Gotować, często mieszając, do miękkości, o 7 protokół.
Podczas gdy orzo gotuje, ogrzej 1 łyżkę. olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i paprykę i gotować, mieszając często, do miękkości, o 8 protokół. Wymieszać czosnek i gotować 1 minutę dłużej.
Odcedzić orzo i wrócić do garnka.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę. olej do orzo i wymieszać do wymieszania. Wymieszać z mieszanką cebuli i czerwonej papryki oraz szpinakiem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na średnim ogniu do ogrzania, o 2 protokół.
Posypać parmezanem i podawać.