Orzechowo-Daktylowe Ciasto Dyniowe
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 406 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajka, orzechy włoskie, bitą śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Bochenek Orzechowy Daktylowy, oraz Ciasteczka orzechowe i daktylowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce połączyć mąkę, masło i 1/3 szklanki brązowego cukru. Przykryj i pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Naciśnij na dole i w górę boki 9-in. talerz ciasta.
Piec w temperaturze 350° przez 5 minut; ostudzić na stojaku z drutu.
W misce ubić jajka, cynamon, goździki i pozostały brązowy cukier. Beat w dyni i mleka. Wymieszać w daktyle i orzechy włoskie.
Wlać do skorupy. Brzegi pokrywamy luźno folią.
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty. Schłodzić przez 2 godziny na stojaku z drutu. Przechowywać w lodówce aż do podania.
Podawać z bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce resztki.