Orzechowe Ciasto Czekoladowe
Przepis na Ciasto Czekoladowe Orzechowe można przygotować w około 55 minut. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 424 kalorie, 5 g białka i 29 g tłuszczu każda. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 2 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka masy na ciasto czekoladowe, gęsta śmietana do ubijania, śmietanka i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują orzechowe ciasto piknikowe z kawałkami czekolady, orzechowe ciasto graham i orzechowe ciasto bananowe.
Instrukcje
Przygotowuj i piecz ciasta zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, używając dwóch natłuszczonych foremek o średnicy 9 cali. okrągłe formy do pieczenia. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Aby wypełnić, w małej misce ubij pastę migdałową i masło na gładką masę. Stopniowo ubijaj śmietanę, aż będzie puszysta.
Każde ciasto przekrój poziomo na pół; rozłóż farsz na dolnych warstwach. Wymień górne warstwy.
W dużej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, rozpuść kawałki czekolady; mieszaj, aż będzie gładka. Wymieszaj śmietanę i sól.
Rozsmarować na wierzchu każdego ciasta.
Posypać migdałami. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto czekoladowe świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.