Orzech laskowy beza niespodzianka
Orzech laskowy beza niespodzianka może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 713 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 36 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka malin, orzechów laskowych, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Cytrynowe Bezowe Babeczki Niespodzianka, Czekoladowe ciasteczka z orzechami laskowymi niespodzianka + prezent JIF! - KONKURS ZAMKNIĘTY, oraz Ciasto bezowe orzechowo-czekoladowe.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Masło i wyłożyć podstawy i boki 2 x 20cm pergaminem do pieczenia. Orzechy laskowe i cukier puder zmielić w robocie kuchennym, aż będzie dobrze.
Białka ubić na sztywno, dodać połowę cukru pudru i ubić ponownie na sztywno, następnie powtórzyć z resztą cukru pudru. Wchodzisz w wanilię, ocet i mieszaniny orzechów ziemi, aż dobrze połączone. Podzielić mieszaninę między puszki i piec przez 25-30 minut, aż blaty są twarde w dotyku.
Wyjąć i schłodzić w puszkach na stojaku z drutu. Bezy są bardzo kruche i mogą trochę pękać, ale nie martw się.
Podczas gdy bezy ostygną, zrobić krem czekoladowy. Roztopić czekoladę w misce na patelni z ledwo gotującą się wodą, a następnie zdjąć z ognia. Pozostawić do ostygnięcia, następnie wymieszać śmietanę i pozostawić w chłodnym miejscu.
Ostrożnie wyjmij schłodzone bezy z puszek i nałóż jedną warstwę na talerz do serwowania. Lekko zmiażdżyć połowę jagód widelcem. Za pomocą noża do palety rozłóż połowę kremu czekoladowego na bezę i łyżkę na jagody. Wierzch z pozostałą warstwą, następnie lód z kremem czekoladowym i udekorować pozostałymi jagodami. Schłodzić do podania.