Oryginalny Cezar

Oryginalny Cezar
Oryginalny Cezar może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 176 kalorii . Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 76 centów za porcję . Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 12 minut . Jeśli masz pod ręką olej kukurydziany, majonez, sos worcestershire i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Podobne przepisy obejmują Klasyczną sałatkę Cezar , Sałatkę Cezar Barnaby'ego i Sałatkę Cezar z czarnymi truflami .

Instrukcje

1
Sos: Zagotuj wodę w małym rondelku na średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan Lub CotijaStarty Parmezan Lub Cotija
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości
2
Dodaj jajka i smaż przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Rzymska, Liście Oddzielone I Pozostawione W CałościSałata Rzymska, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości
3
Wyjmij jajka z wody i odstaw, aż będą na tyle chłodne, że będzie można je wziąć do ręki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Sosu Stekowego (zalecany: Sos A1)1 łyżeczka Sosu Stekowego (zalecany: Sos A1)
Sos Stekowy (polecany: A1 Sauce)Sos Stekowy (polecany: A1 Sauce)
4
Usuń skorupki i przekrój każde jajko na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Żółtka wrzucić do blendera (powinny być nadal lekko miękkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj majonez, sos Worcestershire, sos stekowy, sos ostry i ocet. Miksuj pulsacyjnie, aż się połączą. Włącz maszynę, wlej olej i miksuj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do StekówSos Do Steków
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Włóż sałatę i ser do drewnianej miski sałatkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodaj sos i delikatnie wymieszaj.
9
Podawać natychmiast.
10
Uwaga kucharza: Jeśli chcesz, zachowaj ugotowane białka jaj, aby przygotować z nich sałatkę jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sałatka JajecznaSałatka Jajeczna
TrudnośćNormalny
Gotowe W12 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn